Kan Schaats bij Duurstede dit jaar doorgaan?
Kan Schaats bij Duurstede dit jaar doorgaan? Schaats bij Duurstede

Kan Schaats bij Duurstede dit jaar doorgaan?

22 juli 2020 om 11:09 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Twee jaar geleden ontstond het idee om kinderen ouderwetse winters te laten beleven. Op de Markt staat sinds die tijd in de weken voor Kerst een schaatsbaan. Ook dit jaar is het de bedoeling dat deze baan er komt, maar dan moet er wel voldoende draagvlak voor zijn. Door de financiële schade die het Coronavirus heeft veroorzaakt, is het dit jaar moeilijker om sponsors te vinden. Daarom is ook uw hulp nodig!

door Ali van Vemde

De organisatie van Schaats bij Duurstede is in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij zetten zich ervoor in dat kinderen kennis kunnen maken met schaatsplezier. Daarnaast draagt het bij aan een gezellige kerstsfeer in de binnenstad. De kinderen kunnen gratis gebruik maken van de schaatsbaan en de leenschaatsen. Kinderen van scholen, crèches en kinderopvang uit Wijk bij Duurstede, Langbroek en Cothen hebben met veel plezier hier geschaatst en gespeeld. Het zou heel erg jammer zijn als dat nu niet door kan gaan.

TWEE WEKEN SCHAATSPLEZIER Dit jaar is het de bedoeling dat Schaats bij Duurstede plaatsvindt van 12 tot en met 24 december. Voorgaande jaren was er een een grote groep sponsoren en gulle gevers, waaronder winkeliers en bedrijven uit de gemeente. Dat is dit jaar anders, want veel bedrijven hebben door het Coronavirus moeite om het hoofd boven water te houden. Toch geeft de organisatie niet op. „We gaan kijken of er dit jaar weer draagvlak is om een derde Schaats bij Duurstede te organiseren, maar we hebben uw steun nodig om dit evenement rond te krijgen. Om geen entree te moeten heffen, willen we uw hulp vragen door een klein of groot bedrag nu toe te zeggen aan de organisatie van Schaats bij Duurstede.” Pas als er per 1 september genoeg animo is, wordt overgegaan tot het innen van de toezeggingen en kunnen de kinderen in december op de schaats worden gezet. Alle gelden komen ten goede van de kinderen. Om het transparant en correct te laten verlopen heeft Lions Levefanum haar penningmeester beschikbaar gesteld. Meedoen? Kijk dan op schaatsbijduurstede.com

advertentie
advertentie