Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Colleges gemeenten Wijk bij Duurstede en Buren reiken naar elkaar over de Lek heen

10 juli 2020 om 09:33 Politiek

BUREN Deze week bezocht het college van de gemeente Wijk bij Duurstede het college van de gemeente Buren. Gezien de provinciegrens ligt dat niet zo voor de hand. Beide gemeenten grenzen echter aan de Lek en zijn dus ook échte buren. De twee colleges constateerden dat ze veel gemeenschappelijks hebben. En dat ze veel van elkaar kunnen leren op diverse terreinen en elkaar kunnen versterken.


In een terugblik zegt de Burense burgemeester Jan de Boer: ,,De colleges van Buren en Wijk bij Duurstede zien kansen om elkaars historie, steden en dorpen te verbinden. We gaan samen aan de slag om de vele mogelijkheden op gebied van recreatie en toerisme nog beter regionaal en landelijk onder de aandacht te brengen.” 

Burgemeester Iris Meerts vult hem enthousiast aan: ,,Wijk bij Duurstede en Buren hebben zoveel te bieden: een kasteel, fruitteelt, een brouwerij, rust, ruimte, water en groen voor diverse vormen van recreatie. En in de zomermaanden zijn er normaal gesproken volop festivals en evenementen op cultureel gebied. Qua formaat zijn onze gemeenten ideaal voor een nachtje of weekendje weg.”


advertentie
advertentie