Corona proof diploma-uitreiking in de aula
Corona proof diploma-uitreiking in de aula Jessica Beuker

Bijzondere diploma-uitreiking op Revius Wijk

8 juli 2020 om 11:21 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Wegens het coronavirus waren er dit jaar geen centrale eindexamens, maar alleen schoolexamens voor de vmbo-t en havo leerlingen van Revius Wijk.

Voor vmbo-t was het slagingspercentage na afloop van de schoolexamens al direct 100% en nadat een aantal havisten een zogenaamde resultaatverbeteringstoets gedaan had, was ook daar het slagingspercentage prachtig: 97,6%. De school is enorm trots op alle geslaagde leerlingen en wilde hen natuurlijk graag in zonnetje zetten met een aan corona aangepaste diploma-uitreiking op dinsdag 7 juli jl. Het zonnetje werd een spotlight; in de aula werden in de avond de havisten vanaf het podium individueel toegesproken terwijl de spot op henzelf gericht stond. Voorafgaand werden zij per klas op het schoolplein opgevangen door hun docenten, vervolgens konden zij met twee huisgenoten plaatsnemen aan een speciaal voor hen gedesinfecteerde statafel waar een feestpakket (diploma, jaarboek en een fles alcoholvrije bubbels met glazen) op hen wachtte.

De middag was bestemd voor het vmbo, op twee verschillende tijdstippen werden leerlingen met twee gezinsleden in kleine groepjes ontvangen en door hun tutor toegesproken in hun eigen leerhuis.

Ondanks alle maatregelen die vanwege corona van kracht waren, werd het een mooie dag met de nadruk op individuele aandacht voor de geslaagden. De school wenst hen een fijne zomer en heel veel succes met hun vervolgopleidingen.

advertentie
advertentie