Nieuwe brugklassers maken kennis op de middelbare school
Nieuwe brugklassers maken kennis op de middelbare school KWC

Nieuwe brugklassers maken kennis met KWC

9 juli 2020 om 16:15 Onderwijs

CULEMBORG Afgelopen twee weken werd het KWC bezocht door groep 8-leerlingen die vanaf schooljaar 2020/2021 de nieuwe brugklassers zijn op school.

 De leerlingen kwamen kennismaken met hun nieuwe klasgenoten, mentor en de school op zowel de Beethovenlaan als de Gershwinhof. Even elkaars gezichten zien en het KWC voor de zomer begint.
 Zo’n kennismaking vooraf is fijn en zorgt ervoor dat de leerlingen zich sneller thuis voelen op hun nieuwe school. Aan de hand van korte kennismakingsspelletjes zoals: waar kom je vandaan, wie woont er het verst van school, wat zijn je hobby’s etc. leerden de leerlingen elkaar wat beter kennen. Ook door met elkaar te kletsen over van alles en nog wat, bracht de leerlingen wat meer bij elkaar.

 KWC-agora, die het komende schooljaar 52 nieuwe leerlingen aan de locatie mag toevoegen, hield als laatste een ontmoetingsdag. De nieuwe KWC-agora-leerlingen – die ieder één ouder mochten meenemen omdat zij ná 1 juli kwamen kennismaken – werden voorgesteld aan de coaches die het komende schooljaar gaan werken aan de KWC-agora-afdeling. In september krijgen deze leerlingen de mogelijkheid om een coach te kiezen die bij hen past. Dit is dus anders dan bij het reguliere onderwijs waar de mentor zijn of haar leerlingen krijgt toegewezen. Na de voorstelronde namen de coaches en de huidige KWC-agora-leerlingen de nieuwe leerlingen mee voor een circuit van kennismakingsspellen. Dit zorgde voor een hoop plezier en gezelligheid.

Voor de ouders die mee waren gekomen was er een ouderpanel. Ouders van het eerste uur gingen in gesprek met de ‘nieuwe’ ouders over hun ervaring over de afgelopen jaren. 

advertentie
advertentie