De tenstoonstelling in de Grote Kerk
De tenstoonstelling in de Grote Kerk Wes Janssen

Opening Pop-Up Museum Dorestad

2 juli 2020 om 10:22 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdag 1 juli was de opening van het Pop-Up Museum Dorestad in de Grote Kerk op de markt  Martin Vastenhout, vicevoorzitter van de Stichting Museum Dorestad overhandigde bij deze gelegenheid de tweede druk van “Het Dorestadse Doe-boekje” aan de ontwerper Marco Magielse en de sponsoren Wijkse Stichting en de Rabobank.

Het educatieve boekje over de historie van Dorestad was dermate populair dat na de 1e druk van 3000 exemplaren en nu een 2e druk is verschenen met een oplage van 6000 stuks. Het boekje wordt gebruikt op de basisscholen in Wijk bij Duurstede en de buurgemeenten, waaronder Houten. Daarna werd het nieuwe logo bekend gemaakt en sprak wethouder Wil Kosterman de belangstellenden toe. Ondanks enkele tegenslagen verwacht de wethouder dat Museum Dorestad na verbouwing van het stadhuis op de markt eind 2021 geopend kan worden. 

Ze bedankte de vrijwillige conservator Luit van der Tuuk, het bestuur van de Stichting Museum Dorestad in de persoon van Martin Vastenhout en de ambtenaren voor hun werk. De aanvraag voor de omgevingsvergunning werd toevallig op deze dag gepubliceerd in Het Groentje. Na de bijeenkomst was er een borrel in “De Engel”.

Martin Vastenhout en wethouder Kosterman bij de opening van het Pop-Up Museum Dorestad
Wethouder Wil Kosterman bij de opening Pop-Up Museum Dorestad
advertentie
advertentie