Han en Wil Nagelhout met loco-burgemeester Hans Marchal (op 1,5 m afstand)
Han en Wil Nagelhout met loco-burgemeester Hans Marchal (op 1,5 m afstand) Ali van Vemde

Han en Wil Nagelhout zijn 50 jaar getrouwd

16 juni 2020 om 10:30 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Heel veel feestjes gaan dit jaar niet door. Dat is ook zo voor Han en Wil Nagelhout. Op 12 juni vierden ze hun 50-jarig huwelijk. Het feestje is even uitgesteld, wel kwamen de kinderen hun ouders feliciteren. Loco-burgemeester Hans Marchal kwam het paar namens de gemeente de felicitaties over brengen. Ook zij mochten het 'boterbriefje', een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte, in ontvangst nemen.

door Ali van Vemde

Han komt uit Weesp, Wil groeide op in Ede. Ze leerden elkaar kennen tijdens Koninginnedag. Han zat toen op de politieschool in Arnhem en had die dag vrij. Eigenlijk zou hij naar huis gaan, maar een vriend vroeg hem of hij wilde helpen bij de verhuizing van een vriendin. „Dat deed ik en die dag leerde ik Wil kennen.” Al direct sloeg de vonk over. Wil: „Mag ik je morgen weer zien, vroeg hij, waarop ik antwoordde: alleen als je bloemen meebrengt. Dat was op zondag en dan zijn er geen winkels open. Dus dacht ik dat hem dat nooit zou lukken. Maar hij kreeg het voor elkaar en kwam met een bos bloemen.” Binnen een jaar zijn ze getrouwd.

WONEN EN WERKEN Han ging werken bij de Verkeerspolitie in Driebergen. Eerst reed hij in de Porsche, later in een Range Rover. Al jong was hij leidinggevende. Later was hij betrokken bij de organisatie van het EK voetbal in 2000 en bij de TT. In 2004 stopte hij met werken. In 1971 kwamen ze in Wijk bij Duurstede wonen. „We zijn begonnen in een flat aan de Dirk Fockstraat, later naar een huis in de Dirk Fockstraat. In 1978 werden in de Noorderwaard nieuwe huizen gebouwd en verhuisden ze naar de Appelgaard. In deze straat wonen ze (inmiddels aan de overkant) nog steeds met heel veel plezier. Han en Wil kregen twee dochters en hebben twee kleinkinderen. Wil zorgt ervoor dat de tuin er netjes onderhouden bij ligt, Han houdt alles binnen bij. Zij zorgde voor de kinderen en deed daarnaast vrijwilligerswerk. Zo is ze gastvrouw bij de dagopvang in het ziekenhuis en doet dat met veel plezier; eerst twee dagdelen en nu nog één dagdeel per week. Ook voor het Rode Kruis en de Zonnebloem zet ze zich in.

HOBBY'S Zowel Han als Wil houden van fietsen. Han was betrokken bij de oprichting van Ren- en Tourclub Wijk bij Duurstede (RTC) in 1981. De 'appeltaartclub' is een begrip, een eind fietsen en dan koffie met appelgebak. Ook Wil maakt graag fietstochten, daarnaast zit ze bij een gezellig wandelclubje. „We houden er ook van om naar de sauna te gaan of naar de film.” Veel mensen in de gemeente Wijk bij Duurstede kennen Han van het afnemen van de verkeersexamens voor de groepen 7 van de basisscholen. De lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland organiseert ook jaarlijks de fietsenkeuring voor basisschoolleerlingen.

Zowel Han als Wil zijn sportief en gaan er graag op uit, onder andere met de caravan. Eens in de paar jaar bezoeken ze een vriend die in Noorwegen woont. Ook daar wordt gefietst. Naast alle sportieve activiteiten is Han ook jaarlijks te vinden in de boomgaard, waar hij helpt bij het plukken van het fruit.

advertentie
advertentie