Poster stadsbijeenkomst
Poster stadsbijeenkomst Instantartattack

Stadsbijeenkomst doe-het-zelf-democratie!

10 maart 2018 om 20:58 lokaal Deel je nieuws

Eens in de vier jaar stemmen is onvoldoende. GroenLinks wil dat inwoners meer invloed krijgen. Niet pas je zegje kunnen doen als het plan al klaar is. We willen van inspraak naar zeggenschap! Daarom organiseren we op woensdagavond 14 maart van 19:30 tot 22:00 een stadsbijeenkomst doe-het-zelf-democratie in het Wijks Woontheater (Markt 9).

We beginnen de avond met inwoners die vertellen over hun participatietraject (bijvoorbeeld herinrichting Markt, Zandweg of Dorpsstraat). Vervolgens onthult één van de eerste Deep democracy trainers van Nederland (Yonathan Keren) het geheim van een succesvol groepsproces. Hoe voorkom je lijnrecht tegenover elkaar te staan met 1001 meningen zonder verstikkende consensus? Tot slot gaan we drie vormen van inwonerzeggenschap verkennen: de denktank, de burgerjury en het belangenpanel. Wat zijn de voor- en nadelen en wanneer kan je welke vorm het beste inzetten? Cabaretier Vincent Bijlo komt voorzitten en een live-tekenaar maakt beeldverslag!

Kom ons vertellen wat werkt en niet werkt. Ook als je niks met GroenLinks hebt: help ons inwonerzeggenschap te versterken! We nemen de opbrengst van de avond mee naar de brede raadsdiscussie over burgerparticipatie. Iedereen is welkom!

advertentie
advertentie