Afbeelding
Tandarts

Wat zijn de meest uitgevoerde behandelingen bij de tandarts?

15 juni 2020 om 06:00 Partnercontent

De tandarts, voor de een prima te doen en voor de ander een ware nachtmerrie. Bij welke groep je ook hoort, het kan heel goed zijn dat je een behandeling zoals hieronder omschreven is hebt moeten ondergaan. Als je nieuwsgierig bent naar de andere behandelingen, lees dan door!

Op controle

Op controle gaan is bijna een vanzelfsprekendheid. Het is een moment voor de tandarts om een algemene check van je gebit te doen en om bij te houden of er iets is veranderd in je mond. Het is aan te raden om elk halfjaar naar de tandarts te gaan.

Gaatjes vullen

Een andere veelvoorkomende behandeling is het vullen van gaatjes in de mond. Bijna iedereen heeft weleens een gaatje gehad. Vaak ontstaan gaatjes door ongezond eten en het slecht onderhouden van het gebit. Het is geen pijnlijke behandeling gelukkig en ook is de klus vrij snel geklaard.

Kroon zetten

Een kroon zetten komt ook veelvuldig voor. Bij een kroon wordt er een omhulsel om een stuk tand heen gedaan om de tand eronder te beschermen. De kroon is van porselein of metaal en vaak zie je dit bij de snijtanden of de kiezen van mensen.

Wortelkanaalbehandeling

Van dit woord gruwelen veel mensen die deze behandeling gehad hebben. Een wortelkanaalbehandeling is een behandeling waarbij de kanalen van de wortels van de tanden worden gereinigd. Deze kunnen namelijk ontsteken en hierdoor veel pijn veroorzaken. Deze behandeling is zo vervelend omdat een wortelkanaal enorm gevoelig is, hier lopen veel zenuwen doorheen.

Trekken van een tand of kies

Het trekken van een tand of kies is nodig als de tand of kies niet meer te redden is. Het kan zijn dat de tand of kies zo slecht is schoongemaakt dat deze helemaal ontstoken is. Ook kan het een andere oorzaak hebben. Het is dan vaak wijsheid om de tand of kies te laten trekken, zodat je geen verdere schade oploopt in je mond.

Mocht je op zoek zijn naar een professionele tandarts, dan kun je een kijken bij tandarts Rijswijk. Hun professionele team staat klaar voor elke tandbehandeling die nodig is!

advertentie
advertentie