v.l.n.r. Hans Vervat, Hans Marchal, Marco Petri en Dirk-Jan de Bruijn voor de busstalling.
v.l.n.r. Hans Vervat, Hans Marchal, Marco Petri en Dirk-Jan de Bruijn voor de busstalling. G. Taute

Hart voor het openbaar vervoer!

10 maart 2018 om 13:35 lokaal Deel je nieuws

Veel scholieren, studenten en volwassenen reizen dagelijks naar de onderwijsinstellingen en het werk. Er wordt gereisd met de auto maar ook de bus is in trek. De bussen vanuit Wijk zitten zowel ’s morgens als ’s avonds vol! De chauffeurs van Q-buzz en Syntus zijn druk in de weer voor de passagiers en daar heeft de PCG veel waardering voor!

 

De PCG promoot het gebruik van het openbaar vervoer. Het is toch ‘heerlijk’ om in de spits langs de file te rijden en binnen een half uur op Utrecht Centraal te staan? Om meer mensen de bus in te krijgen is het wel nodig dat er meer snelle en goede verbindingen komen. Hier kan nog een tandje bij!

De PCG heeft contact gezocht met Q-buzz en heeft zich laten informeren over allerlei zaken die spelen bij het openbaar vervoer. In veel gevallen heeft de provincie een ‘dikke vinger in de pap’. Maar wist u dat de gemeente kan bepalen waar een halte moet komen? De PCG heeft zich vier jaar geleden met succes verzet tegen het verdwijnen van de spitsbuslijn 241. Deze is gelukkig, hoewel in een andere vorm, weer terug! Wat het openbaar vervoer betreft is het nodig om alert te blijven. De PCG wil dat inwoners en reizigers meer betrokken worden bij besluiten over het openbaar vervoer (bijvoorbeeld over tijden en routes).

De PCG heeft hart voor het openbaar vervoer en maakt zich sterk voor een nog beter openbaar vervoer. U ook? Doe mee, stem PCG! Samen staan we sterk!

advertentie
advertentie