De Gravenbol mag weer open
De Gravenbol mag weer open Ali van Vemde

De Gravenbol open op woensdag 3 juni

30 mei 2020 om 11:17 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Recreatieterrein De Gravenbol kan al op woensdag 3 juni open voor publiek. Ook de toiletvoorziening op het terrein gaat die dag weer open. Exploitant Costa del Luna zet de komende dagen alles op alles om onder meer te zorgen voor een veilig terrein en veilig water. Om die werkzaamheden te kunnen uitvoeren, blijft het terrein dit weekend nog wel gesloten. Vanaf woensdag kan er weer gerecreëerd worden.

EERDERE OPENSTELLING IS VEILIGER Aanleiding voor de snelle opening is dat door afsluiting van De Gravenbol de druk op andere gebieden, bijvoorbeeld langs de Lek, te groot wordt. De gevaarlijke situaties die daardoor ontstaan, vindt het college van Wijk bij Duurstede onaanvaardbaar. Ook op regionaal niveau worden de risico’s onderkend, wat heeft gezorgd voor een aanpassing in de noodverordening.

VERSOEPELING MOGELIJK OMDAT INWONERS ZICH GOED HEBBEN GEHOUDEN AAN RICHTLIJNEN Burgemeester Iris Meerts benadrukt dat voor bezoekers van De Gravenbol en andere recreatieplekken alle coronarichtlijnen uiteraard van toepassing blijven. „Fijn dat verreweg de meeste mensen zich tot nu toe aan de maatregelen houden. Daardoor hebben we gezamenlijk deze versoepeling mogelijk gemaakt. Laten we er de komende tijd samen voor zorgen dat de verruiming niet tot nieuwe besmettingen leidt. Gebruik je gezond verstand en neem de richtlijnen in acht.”

Net als op andere plekken moeten bezoekers van De Gravenbol 1,5 meter afstand houden. Bezoekers wordt gevraagd om ook de aanwijzingen van de exploitant op te volgen. Bij drukte is het beter een andere plek op te zoeken, waar het rustiger is.

advertentie
advertentie