Jongerenwerker Eno, buurtsportcoach Giel-Jan, jongerenwerker Ytsje en cultuurcoach Bo
Jongerenwerker Eno, buurtsportcoach Giel-Jan, jongerenwerker Ytsje en cultuurcoach Bo Ali van Vemde

Buurtsportcoach, cultuurcoach en jongerenwerker samen aan de slag!

30 mei 2020 om 08:03 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Alle kinderen en jongeren uit de gemeente mee laten doen met leuke activiteiten, dat is de insteek van cultuurcoach Bo, jongerenwerkers Eno en Ytsje en buurtsportcoach Giel-Jan. In het verleden werd al samengewerkt maar dat gaat vanaf nu nog intensiever gebeuren.

door Ali van Vemde

Het is de bedoeling dat er gezamenlijk activiteiten op het gebied van cultuur en sport worden bedacht en opgezet. De eerste sportieve activiteiten zijn al begonnen. Afgelopen woensdag ging buurtsportcoach Giel-Jan in het Eigenwijks Speelpark met een aantal kinderen de sportieve strijd aan. Vrijdagmiddag volgde de eerste culturele activiteit, ook in het Eigenwijks Speelpark. Hier vond de stoepkrijt challenge plaats.

Vanuit Sjors Sportief en Creatief is er al een samenwerking ontstaan, maar de afgelopen tijd zijn alle sportieve en creatieve activiteiten gestopt. Nu wordt alles weer voorzichtig opgestart, zoals bijvoorbeeld Buurtsport op het prachtige speelterrein in De Horden. Cultuurcoach Bo legt uit: „Tot aan de zomervakantie willen we allerlei leuke activiteiten gaan doen. Dat hoeven niet alleen wij te bedenken, het is ook leuk als er ideeën komen vanuit de kinderen en jongeren zelf. Door meer met elkaar samen te werken bundelen we onze krachten en hopen we veel leuke naschoolse activiteiten aan te kunnen bieden waar kinderen en jongeren aan mee kunnen doen. Zo kunnen we elkaar versterken en moet het gaan groeien.” Jongerenwerker Ytsje vult aan: „Op deze plek staan we ook regelmatig met de MOP, de Mobiele Ontmoetingsplek. Hier kunnen kinderen en jongeren langs komen voor beweging, een spelletje of gewoon een praatje. Zo komt het allemaal mooi samen.”

Via de sociale media kanalen worden de kinderen en jongeren op de hoogte gehouden van alle activiteiten. Volg daarvoor op Facebook en Instagram: @ytsjeinwijk, @cultuurcoachwbd, @stichtingwijksport.

advertentie
advertentie