Afbeelding
Koen Laureij

Lichaam vermiste zwemmer Honswijkerplas gevonden

25 mei 2020 om 16:24 Overig

TULL EN 'T WAAL Na een lange zoekactie is zondagmiddag 24 mei het lichaam van de vermiste zwemmer gevonden in de Honswijkerplas. Het gaat om een man uit Vianen. Volgens de politie moet onderzoek uitwijzen hoe de man om het leven is gekomen. 

De zoekactie die zaterdagavond in de recreatieplas bij Tull en 't Waal werd gestart, werd zondagmorgen hervat. Vanwege de donkerte werd zaterdagavond rond 22:30 uur besloten de zoekactie te staken. Zondag is de politie samen met Rijkswaterstaat verder gegaan met zoeken. Daarbij werd onder meer gebruikt gemaakt van een boot met sonar van Rijkswaterstaat, terwijl ook politieduikers actief waren. De plas is op sommige plekken 30 meter diep, terwijl politieduikers maar tot circa 10 meter diepte kunnen komen omdat anders de druk te hoog wordt. Uiteindelijk is het lichaam van de onfortuinlijke zwemmer dan toch gevonden.

De naar nu blijkt Vianense man was onder winderige weersomstandigheden gaan zwemmen in de Honswijkerplas, waarna hij niet meer aan land is gekomen.  Volgens getuigen probeerde hij zijn hond te redden en zou hij daarbij zelf zijn verdronken. Of dat inderdaad is gebeurd, weet de politie niet. Er wordt gehoopt dat sectie meer duidelijkheid kan geven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie