In de Maleborduurstraat is de horeca druk met de voorbereidingen
In de Maleborduurstraat is de horeca druk met de voorbereidingen Ali van Vemde

We mogen weer naar het terras en theater

27 mei 2020 om 09:45 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanaf maandag 1 juni mogen de restaurants weer open zijn. Dat geldt ook voor Theater Calypso. Op dit moment wordt met man en macht gewekt om te voldoen aan alle corona-maatregelen. Dat betekent aanpassingen aan de tafelopstelling, het plaatsen van schermen en de tafels ruim uit elkaar plaatsen.

De restaurantbezoekers moeten reserveren voor een tafel binnen. Om zoveel mogelijk gasten een plek te kunnen bieden wordt bij diverse restaurants gewerkt met verschillende shifts voor lunch en diner. Helaas heeft restaurant Naast de Poort de deuren van het restaurant moeten sluiten. Op de website staat te lezen dat door de corona-maatregelen de zaak niet draaiende kan worden gehouden.

Bij de terrassen op de Markt lijkt het niet veel problemen op te leveren. In de Maleborduurstraat is het passen en meten, maar ook dat lijkt te gaan lukken. Duidelijk is dat zowel de restauranthouders als de gasten blij zijn dat het restaurant- en terrassenbezoek weer mag.

Ook Theater Calypso opent vanaf 1 juni haar deuren. De komende tijd zullen er vooral films worden getoond, zoals 'Kijk op Waik 2020', gemaakt door De Kaieschaiters. De restaurants en theater hopen op uw steun!

advertentie
advertentie