Gravenbol blijft nog even gesloten
Gravenbol blijft nog even gesloten Ali van Vemde

Recreatieterrein De Gravenbol gesloten tot 1 juli

21 mei 2020 om 07:43 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Recreatieterrein en zwemplas De Gravenbol in Wijk bij Duurstede gaat niet op 1 juni open. Dit hebben burgemeester en wethouders vandaag besloten. De landelijke coronarichtlijnen en de regionale noodverordening staan het openen van de toiletten op het terrein nog niet toe. Zonder toiletvoorziening zouden het terrein en het zwemwater bij openstelling snel vervuilen.

Daarom is opening van het terrein uitgesteld tot 1 juli. Het college is zich ervan bewust dat dit voor veel inwoners een teleurstelling zal zijn. Veel mensen hebben met mooi weer behoefte aan een plek om te verblijven en te zwemmen en De Gravenbol is daarin belangrijk. Het is echter onverantwoord om het terrein te openen wanneer de toiletten gesloten moeten blijven.

Het hondenstrand blijft wel toegankelijk, maar uitsluitend voor wandelaars die hier voor korte tijd zijn. Wie gebruik maakt van het hondenstrand wordt nadrukkelijk gevraagd om geen rommel achter te laten en thuis naar het toilet te gaan. De gemeente zet in op extra toezicht en waar nodig kan handhavend worden opgetreden.

advertentie
advertentie