Vorig jaar werd de eerste Trots Markt gehouden. Wordt de Markt nu autovrij?
Vorig jaar werd de eerste Trots Markt gehouden. Wordt de Markt nu autovrij? Ali van Vemde

Motie: maak de Markt autovrij

7 mei 2020 om 16:22 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De markt zou autovrij moeten worden, om ondernemers de gelegenheid te geven meer ruimte te kunnen inzetten, in verband met de 1,5 meter maatschappij. Dit stellen VVD, GroenLinks, PCG en D’66 in een motie. De motie wordt dinsdag 12 mei in de gemeenteraad besproken. 

door Agnes Corbeij

Door de versoepeling van de corona maatregelen krijgen ondernemers op de Markt in Wijk bij Duurstede de ruimte om weer open te gaan. Vanaf 1 juni voor dertig klanten tegelijk, een maand later voor 100 klanten. Aangezien de 1,5 meter regel wel van kracht blijft, is hier ruimte voor nodig. De genoemde politieke partijen willen die ruimte op de Markt creëren door auto’s van de Markt te weren.  

Ook voor winkeliers is ruimte op de Markt wenselijk, aldus de indieners van de motie. ,,De horeca kan straks met de anderhalve meter maatregel minder gasten ontvangen. Daarmee wordt de ruimte buiten van groot belang. De verwachting is dat er op bepaalde momenten wachtrijen kunnen ontstaan bij winkels vanwege het maximaal toelaatbare aantal klanten. Het doorgaande autoverkeer en de anderhalve meter maatregel bijten elkaar hierdoor op gebied van ruimte en veiligheid. Kortom: er is meer ruimte op de Markt nodig om onze anderhalve meter economie gestalte te geven.”

De indieners van de motie pleiten ervoor een passende regeling op te stellen voor een volledige autovrije Markt of voor een deel van de week en/of een deel van de dag. De motie wordt dinsdag 12 mei in de gemeenteraad besproken.

advertentie
advertentie