Wietze Smit
Wietze Smit WijkNu
column

Van complotje getikt??

6 mei 2020 om 07:05 Opinie Raadspraat

Wanneer ons een ramp treft als de coronapandemie en ons normale leven totaal wordt ontregeld, is het moeilijk om het hoofd koel te houden.

De gevolgen van het virus zijn desastreus voor kwetsbaren, economie en sociaal leven. Er wordt een zware wissel getrokken op leiderschap, inzicht en overtuigingskracht, wanneer er een beroep wordt gedaan op zelfdiscipline en geduld van onze burgers.

Hier scheiden zich de wolven van de schapen.

Wij mogen ons relatief gelukkig prijzen met de wijze waarop landelijk de problemen worden opgepakt en ook met de manier waarop wij ons als burgers gedragen en doordrongen zijn van de ernst van deze crisis.

Wanneer je dit vergelijkt met andere landen, waar de ernst van de situatie niet juist was ingeschat en ook de bereidheid om adviezen op te volgen niet aanwezig was, dan prijs ik me gelukkig in Nederland te wonen.

Opportunisme is kennelijk een belangrijke eigenschap om politiek succesvol te zijn. Nu de ernst van het coronavirus duidelijk is geworden, maken politici gretig gebruik van deze eigenschap om de schuld van foutieve inschattingen bij anderen te leggen en de crisis te gebruiken om hun handen te wassen in onschuld en overmacht in plaats van hun handen te wassen met desinfecteringsmiddelen.

Vanuit de wereldpolitiek terug naar onze lokale politiek is niet zo’n grote stap en ook de bedoeling van deze rubriek Raadspraat. Ook de problemen waar onze gemeente nu al geruime tijd mee is opgezadeld en die almaar groter worden, ook door de coronacrisis, zullen straks worden afgewenteld op deze pandemie. Opportunisme?

Er wordt in diverse gemeenten en in het provinciehuis al hard gewerkt aan de toekomst. Verdeling van woningbouw, herstel van werkgelegenheid, etc… Ook hier zien we de scheiding van schapen en wolven. Ik hoop van harte dat onze wethouders zich hier goed in gaan verweren. Het kan toch niet zo zijn dat we opnieuw de boot missen bij de verdelingen en men deze crisis als excuus gaat aanvoeren.

We zijn als burgers toch niet van lotje getikt??

Ik wens iedereen gezondheid en de kracht deze crisis door te komen, om er uiteindelijk sterker uit te komen.

Wietze Smit, fractieleider van de lokale partij BurgerBelangen

advertentie
advertentie