Oranje Fonds zegt Stichting Gilde/Coach4You Wijk bij Duurstede subsidie €2500 toe

28 april 2020 om 11:02 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In november 2019 is Stichting Gilde/Coach4You Wijk bij Duurstede opgericht. Na een prachtige subsidietoezegging van LIONS Levefanum heeft nu ook Oranje Fonds een subsidie van maximaal €2500 voor dit jaar toegezegd. Tevens heeft Oranje Fonds bijdragen van €1000,-- per jaar voor de komende jaren in het vooruitzicht gesteld.

Voorzitter Ed Speijer van Stichting Gilde/Coach4You is in zijn nopjes met de subsidietoezegging: ,,Coach4You helpt met gerichte coaching en dat doen we uitsluitend met vrijwilligers. Die worden getraind en die begeleiden geheel belangeloos, persoonlijk en intensief de overgang van een kind van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Geen huiswerkbegeleiding, maar coaching: leren leren dus. Dit voorkomt onder andere schooluitval en zorgt er voor dat kinderen er niet alleen voor staan. Door deze subsidietoezegging kunnen wij dit belangrijke werk doen en laten we deze kinderen niet in de steek. Wij zijn dan ook een trotse partner van Oranje Fonds!"

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Oranje Fonds kan dit doen dankzij onder andere de Postcode Loterij, De Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

advertentie
advertentie