Jeremiah (t4), Kaylee (t4) en Anouk (h4)
Jeremiah (t4), Kaylee (t4) en Anouk (h4) Jessica Beuker

Swingend schoolexamen muziek op Revius Wijk

23 april 2020 om 16:00 Onderwijs Deel je nieuws

Dit jaar leggen de eindexamenkandidaten van Revius Wijk geen centraal schriftelijk eindexamen af, maar de schoolexamens gaan wèl gewoon door. Uiteraard allemaal volgens de richtlijnen van de overheid. Zo dus ook het schoolexamen muziek; een praktisch schoolexamen waarbij elk jaar voor een aula gevuld met ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere familieleden of vrienden opgetreden wordt. Dit keer was de aula echter, vanwege die richtlijnen, niet gevuld met familie en vrienden, maar mocht slechts een handvol technici en docenten aanwezig zijn.

De 9 vmbo-tl 4 leerlingen die schoolexamen deden, werden muzikaal bijgestaan door 3 havo 4 leerlingen met muziek in hun pakket. Volgend schooljaar is er ook voor de havisten van Revius Wijk een examen muziek, hopelijk dan gewoon weer in een volle aula!

Ondanks de afwezigheid van een groot publiek waren de leerlingen niet minder enthousiast en speelden zij voor de aanwezigen de sterren van de hemel als kroon op 4 jaar muziekonderwijs onder leiding van hun muziekdocent. De leerlingen sloten af met het prachtige “Zij weet het” van Tino Martin. Ouders krijgen via de docent beeldmateriaal zodat zij thuis alsnog kunnen genieten van de prestaties van hun zoon of dochter.

De school is trots op dat wat de leerlingen neergezet hebben en wenst hen een muzikale toekomst toe.

 

advertentie
advertentie