Joost Vernooij voor het gesloten café restaurant De Engel
Joost Vernooij voor het gesloten café restaurant De Engel Kaieschaiters

'Kijk op Waik'

20 april 2020 om 09:40 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Na de geweldige "hoogbezoek" actie van afgelopen week zijn de Kaieschaiers weer hard aan het denken geweest wat ze kunnen doen om wat kleur en reuring te brengen in deze rare tijden. Het idee kwam om Wijk bij de mensen binnen te brengen die nu zelf niet naar buiten kunnen.

Wat gebeurt er in Wijk? Hoe ziet Wijk er uit in deze tijd? Ze kunnen het niet persoonlijk zien dus proberen wij het binnen te brengen door het maken van een film van Wijk, Cothen en Langbroek. Diverse partijen zijn benaderd, 't Groentje, GO group uit Houten en Wilco van Kouwen van WvK media waren direct enthousiast en wilden graag meewerken. Afgelopen weekend zijn we begonnen in Wijk. Met onze cameraman Wilco van Kouwen zijn we op pad geweest om de meest herkenbare plekken in Wijk te filmen en diverse markante, bekende Wijkse, van jong tot iets ouder, hebben we gesproken. We hebben een bezoek gebracht aan de boerderij van Van Beek op de Landscheidingsweg waar de koeien naar buiten gingen, prachtig om te zien, daarna zijn we bij Robbert van Schaik aan de Rijndijk geweest om daar de kalfjes en de boerderij te filmen. Vervolgens hebben we mooie beelden gemaakt op een, helaas, lege Gravenbol.

BINNENSTAD Tijdens onze wandeling door oud Wijk kwamen we enkele bekende Wijkse tegen. We spraken Herman van Rooijen, Henk Lakerveld van de bakkerij en Joost Vernooij van Cafe restaurant De Engel. Het was op z'n zachtst gezegd vreemd om een leeg terras en een lege en donkere Engel te zien. Voor de horeca is het afwachten wat 28 april gaat brengen en wanneer het licht weer aan mag. „De contacten met de gemeente zijn goed en er wordt van vele kanten meegedacht hoe we zo goed mogelijk met deze situatie om kunnen gaan zodra we weer kunnen starten." zo vertelde Joost. Maar tot die tijd kunnen we niet meer doen dan afwachten en positief blijven. Maar omdat stil zitten en afwachten niet in het bloed van deze ondernemer zit helpt hij ondertussen bij de voedselbank met het wegbrengen van de voedselpakketten, samen met zijn broer Paul Vernooy.

MOOISTE PLEK Aan een ieder die we spreken of gesproken hebben stellen we dezelfde vraag "wat is volgens u de mooiste plek van Wijk?". Uiteraard word diezelfde vraag gesteld in Cothen en Langbroek. Deze plekken ziet u terug in de uiteindelijke film die u kunt zien op ons eigen YouTube kanaal. En voor de mensen die hier geen beschikking over hebben wordt het belangeloos beschikbaar door GO group op USB en videoplayers zodat het ook gewoon op de televisie gezien kan worden.

De aankomende dagen kunt u ons zien lopen door Waik, Cothen of Langbroek. U herkent ons aan onze Kaieschaiters truien en polo's. Ziet u ons en wilt u wat kwijt, komt u gerust naar ons toe. Wij zijn zeer benieuwd naar uw verhaal.

Zoals u heeft kunnen horen op radio en televisie vieren we dit jaar geen Koningsdag maar Woningsdag. Speciaal hiervoor heeft Paul Vernooy van Vernooy Catering een Woningsdagbox samengesteld met een heerlijke Koninklijke borrelplank. U kunt deze bestellen via hun Facebook pagina of door te mailen naar info@vernooycatering.nl met vermelding van uw naam, adres en mobiel telefoonnummer.

Op Koningsdag zal ook onze volgende actie plaatsvinden. Hoe en in welke vorm… we houden u via de website van 't Groentje www.wijksnieuws.nl en onze eigen website www.kaieschaiters.nl op de hoogte.

Verder zal onze actie "Hoog bezoek" bij het E en E op zeker een vervolg krijgen. De vraag vanuit het E en E ligt er en wij hebben al toegezegd dat we dit uiteraard gaan doen. Omdat het niet te druk op straat mag worden, tijdens deze acties, kunnen we niet van tevoren bekend maken wanneer dit gaat gebeuren. Uiteraard zullen er na afloop filmpjes en foto's te over zijn.

Heeft u een hulpvraag? Neem dan alstublieft contact op met Wijk Helpt 0343 57 20 00 of info@wijkhelpt.nl

advertentie
advertentie