Gemeente Wijk bij Duurstede
Gemeente Wijk bij Duurstede Gemeente Wijk bij Duurstede

Gemeenteraad stelt € 300.000 beschikbaar voor kosten coronamaatregelen

16 april 2020 om 16:50 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeenteraad stelt een budget van €300.000 beschikbaar voor de dekking van de kosten die worden gemaakt tijdens de coronacrisis. Hiermee kan de gemeente snel en adequaat inspelen op (onvoorziene) situaties met bijbehorende kosten. Voor de gemeente stijgen onder andere de kosten voor de zorgaanbieders of andere maatschappelijk hulp. Daarnaast nemen de kosten toe voor de gemeentelijke organisatie tijdens deze crisis. Ook de inkomsten dalen op dit moment, door bijvoorbeeld het uitstellen van huwelijken en de stagnering van bouwvergunningen.

BEHEERSEN CRISIS De gemeente heeft een belangrijke rol bij het beheersen van deze crisis. „Deze crisis is er één van een omvang die wij in Nederland in de recente geschiedenis nog niet hebben meegemaakt. De gemeente heeft een belangrijke rol bij het beheersen van deze crisis en het opvangen van de gevolgen. Daarnaast hebben de maatregelen tegen en de gevolgen van deze crisis gevolgen voor onze samenleving. Maar ook heeft het effect op onze bedrijfsvoering en daarmee dus ook de begroting. Hier spelen we graag op tijd op in. Deze crisis kost veel geld, daarom hebben we dit krediet ontzettend nodig," geeft wethouder financiën Hans Marchal aan.

BEGROTING OPSTELLEN Na deze aanvraag wordt een begroting voor de corona gevolgen opgesteld. Alleen zijn er nog veel onzekerheden. De wethouder verwacht dan ook dat dit niet de enige begrotingswijziging wordt. Eventuele gevolgen op langere termijn worden verwerkt in de kadernota en het begrotingsproces.

advertentie
advertentie