Blijf thuis: ook met de Paasdagen

10 april 2020 om 12:43 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Aankomend weekend is het Pasen. Dat betekent dat veel mensen vrij zijn en normaal gesproken de buitenlucht opzoeken. De gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende gemeenten roepen u ook dit weekend weer dringend op om zoveel als mogelijk thuis te blijven en u te houden aan de coronamaatregelen.

Ga er alleen op uit voor noodzakelijke boodschappen en bij voorkeur alleen. Als u een frisse neus wilt halen, doe dat dan in uw eigen woonomgeving. Binnen de Veiligheidsregio Utrecht is ervoor gekozen om geen dijken en weggedeelten af te sluiten. Wel is er dit paasweekend extra toezicht en handhaving. Boa's en politie controleren en delen boetes uit aan inwoners en bezoekers die zich niet aan de regels houden. Er wordt extra gecontroleerd bij bekende hangplekken en op de drukkere locaties. Daarnaast houdt de motorpolitie toezicht op de dijken.

OPROEP PAASWEEKEND Burgemeester Iris Meerts: „Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: blijf zoveel mogelijk thuis, ook tijdens aankomend paasweekend. Genieten van het mooie weer doen we nu even in onze tuin of op het balkon. Een frisse neus halen door een stuk te wandelen of fietsen in de eigen woonomgeving is prima, maar ook dan geldt: houd u aan de maatregelen en gebruik uw gezond verstand. Groepen wielrenners en motorrijders op de toeristische routes en de dijken kan nu echt niet. Ik reken erop dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Alleen samen krijgen we corona onder controle."

advertentie
advertentie