Corienne en Lianne vullen de mandjes met viooltjes
Corienne en Lianne vullen de mandjes met viooltjes Ali van Vemde

Geef het leven een beetje kleur

4 april 2020 om 14:30 Corona

LANGBROEK Veel oudere mensen komen in deze tijd de deur niet uit. Boodschappen doen is lastig en bijvoorbeeld naar een tuincentrum gaan om het voorjaar in huis te halen gaat nu niet. Dit zorgde weer voor een mooie actie. Initiatiefneemster Lianne Peters zorgde samen met Corienne Merkens van Tuincentrum Merkens en een aantal vrijwilligers dat deze mensen toch kunnen genieten van wat kleur.

Ali van Vemde

Het is vrijdagochtend, 10.00 uur. In een grote hal bij het tuincentrum, want er moet een afstand zijn van zeker anderhalve meter, staan Lianne en Corienne met de enthousiaste vrijwilligers manden te vullen met kleurrijke viooltjes. Er worden 250 mandjes gevuld, die zaterdag zullen worden rondgebracht door De Kaieschaiters. De karnavalsvereniging heeft aangegeven zich in deze voor veel mensen moeilijke periode in te willen zetten voor iedereen die hulp nodig heeft.

KLEUR IN HET VOORJAAR Lianne bedacht deze mooie actie. „Ieder jaar zorg ik ervoor dat de grote plantenbakken bij mijn schoonmoeder in het voorjaar worden gevuld. Bij Merkens zoeken we mooie planten uit en dan breng ik deze in etappes naar boven, naar haar flat. Nu zijn alle balkons leeg, Niet alleen bij haar, maar bij heel veel mensen." Zo kwam ze op het idee om iets vrolijks te maken voor veel meer mensen die nu de deur niet uit kunnen. Daarvoor nam ze contact op met Corienne Merkens, die het meteen een fantastisch idee vond. De mandjes werden geregeld, de viooltjes staan klaar. Corienne: „We merken dat er behoefte is aan vrolijke plantjes. Het leek ons een leuk idee om bij de mandjes een lief gedichtje te doen. Daarvoor heb je een dichter nodig en we hebben onze stadsdichter André van Zwieten gevraagd een lief en klein gedicht te maken. Ook hij reageerde direct enthousiast. Het is super leuk geworden."

GEDICHT André van Zwieten maakte het volgende gedichtje:

Even zwaaien

Zo'n dag die maar wat doorhumeurt

omdat er weinig leuks gebeurt

ondanks de zon

een mandje dat de boel opfleurt

je overbuur ziet hoe het kleurt

op je balkon

STICHTING BINDING „Ons idee was natuurlijk hartstikke leuk," vertelt Lianne, „maar ik ken geen 250 mensen waar we een mandje met viooltjes kunnen bezorgen. Daarom hebben we contact opgenomen met Frank Brouwer van Stichting Binding." Frank: „Het is mooi om te zien in deze tijd hoe iedereen elkaar helpt. Wij zorgen ervoor, met de geweldige hulp van De Kaieschaiters, dat de mandjes worden bezorgd bij de aanleunwoningen van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis, bij de Oranjehof in Langbroek en de Wozco in Cothen. Veel van de kwetsbare inwoners van onze gemeente zijn bekend bij Stichting Binding, maar niet allemaal." Hij doet daarom de volgende oproep: Zie of ken je iemand die kwetsbaar is en vind je dat die wel een bloemetje verdient, geef haar of hem dan op. Vermeld er ook bij waarom je vindt dat deze man/vrouw dit bloemenmandje verdient. Bij een aantal van deze mensen zullen wij ook een mandje bloemen bezorgen. Natuurlijk houden de bezorgers zich hierbij aan de voorschriften van het RIVM. Opgeven kan via info@wijkhelpt.nl

Op allerlei manieren wordt hulp geboden, waarbij Stichting Binding helpt bij de ideeën en de uitvoering, of het nu het bezorgen van boodschappen is, een praatje via de telefoon of wat kleur brengen in het leven met een mandje bloemen. Juist nu hebben we elkaar nodig!

advertentie
advertentie