De activiiteiten eind april en begin mei worden aangepast
De activiiteiten eind april en begin mei worden aangepast Gemeente Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede organiseert aangepaste activiteiten in april en mei

2 april 2020 om 10:30 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar worden de geplande programma's voor Koningsdag, 4 mei en 5 mei in de gemeente aangepast vanwege de coronamaatregelen. Verschillende maatschappelijke organisaties oriënteren zich momenteel op een alternatief programma, dat uitvoerbaar is binnen de gestelde landelijke regels. Het is belangrijk om op een waardige manier te kunnen herdenken en stil te staan bij de beëindiging van de tweede wereldoorlog 75 jaar geleden. Het is een uitdaging om een andere vorm te creëren, die past bij deze uitzonderlijke situatie.

VELE VRIJWILLIGERS WERKEN SAMEN OM ACTIVITEITEN TE (HER)ORGANISEREN Jaarlijks zetten vele vrijwilligers uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede zich actief in voor de organisatie van een feestelijke Koningsdag en voor een waardige herdenking op 4 mei. In dit jubileumjaar staat het vieren van onze vrijheid op 5 mei ook gepland. De programma's en bijhorende draaiboeken liggen klaar. Echter hebben de maatregelen van de overheid om het coronavirus terug te dringen, concrete gevolgen voor genoemde bijzondere dagen.

MEER DAN OOIT BEHOEFTE AAN VERBINDING Burgemeester Iris Meerts: „In deze tijd hebben mensen meer dan ooit behoefte aan verbinding en samenzijn, op welke manier dan ook. Veel vrijwilligers en ondernemers hebben tot nu toe meegedacht en meegewerkt aan de opzet van de festiviteiten. Ik hoop van harte dat zij bereid zijn om dit ook in het vervolg te blijven doen, wanneer we andere manieren hebben gevonden om te herdenken en samen vrijheid te vieren. Via deze weg wil ik alle betrokken organisatoren heel hartelijk danken voor de creatieve bijdrage, die zij met elkaar leveren voor onze samenleving."

advertentie
advertentie