Afbeelding
..

Eerste sterfgeval als gevolg van corona in Wijk bij Duurstede

30 maart 2020 om 17:34 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Iris Meerts meldt dat een inwoner van Wijk bij Duurstede is overleden aan de gevolgen van corona: ,,Gisteravond ontving ik het verdrietige bericht dat één van onze inwoners is overleden als gevolg van het coronavirus. Dit raakt mij diep. Mijn gedachten gaan uit naar de naaste familie en vrienden, die dit verlies moeten verwerken. Ik wens hen heel veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Het aantal besmette personen in onze gemeente staat nu officieel op 11 (inclusief de overledene, die nog niet was meegeteld). Sinds enige tijd worden alleen kwetsbare mensen en zorgmedewerkers getest. Het werkelijke aantal besmettingen ligt dan ook een stuk hoger.

Juist in deze onzekere tijd hebben we elkaar allemaal hard nodig. Het maakt niet uit waar u woont, wat u doet en hoe oud u bent: iedereen merkt de gevolgen van deze crisis. Laten we elkaar op een verstandige manier 'vasthouden'. Via een telefoontje, een kaartje, door een boodschap te doen of te zwaaien naar iemand die wel wat aandacht kan gebruiken. Kijk naar elkaar om en let een beetje op elkaar. Wij vormen met z'n allen een hechte gemeenschap, waarin mensen er voor elkaar willen zijn. Daar zijn wij goed in, daarin zit onze kracht.

Het is prachtig om te zien welke mooie initiatieven de laatste weken zijn ontstaan om elkaar te helpen. Daaruit blijkt de kracht van onze Cothense, Langbroekse en Wijkse samenleving. Wij geven om elkaar. Samen komen we deze crisis door.

Wij kunnen dit!"

advertentie
advertentie