Team Verhoef Blog 35
Team Verhoef Blog 35 Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 35: Ut kumpt zoals ut kumt

24 maart 2020 om 18:25 Mensen

OORSPRONKELIJK Uit BLOG 33: 'Half maart eindigt het ski-avontuur en rijden we naar Lyon, waar we een week Franse les volgen. Via het Franse platteland, waar we bij mijn ouders de winterspullen omruilen voor de zomerspullen, beginnen we in april aan een bijzondere tocht van drie maanden. We bezoeken Kroatië, Montenegro, Albanië, Turkije, Griekenland en Italië."

Uit BLOG 34: "Maandag 16 maart, op Sicco's verjaardag, rijden we Oostenrijk uit. Bijna een symbolisch begin van nieuw avontuur."


EN TOEN Dat symbolisch begin van nieuw avontuur kreeg een andere lading. Om administratieve redenen zouden we op weg naar Frankrijk via Maastricht rijden. Omdat de situatie in Oostenrijk snel veranderde, skigebieden werden gesloten of zelfs in quarantaine gezet en ook het openbare leven kwam stil te liggen, besloten we zaterdagmiddag al naar Duitsland te vertrekken. Dat bleek een goede keus, want ook de grens tussen Oostenrijk en Duitsland sloot de volgende dag. Om niet het risico te lopen in Duitsland te moeten blijven, maakten we zondag een lange rit en kwamen we aan het begin van de avond aan in Nederland. Onderweg drong enerzijds de realiteit beter tot ons door en anderzijds veranderde de situatie snel. Waar we eerst nog dachten zo snel mogelijk naar Frankrijk door te reizen, besloten we toch de ontwikkelingen een dag af te wachten. Frankrijk was al snel geen optie meer en we verhuisden van een plek bij een parkje naar een plek aan de rivier.  


EN NU We staan er prachtig bij, aan de Maas. Voorzieningen als water, toilet en douche zijn beschikbaar en de zon schijnt. Het is omschakelen, maar dat geldt voor iedereen. Er lijkt inmiddels geen andere mogelijkheid dan voorlopig in Nederland blijven. Per toeval zijn we hier op tijd beland, maar het is wellicht de meest comfortabele plek. Wat er gebeurt in de wereld voelt onwerkelijk. Doel is ons houden aan social distancing, berusten in de situatie en tegelijkertijd het mooiste uit de dag halen. We hebben een stapel Nederlandse tijdschriften en kranten gekocht, er zijn nog ongelezen boeken. We maken schoon, ruimen op, doen de was. En we hebben de fietsen bij ons. Tien weken lang hebben we ons afgevraagd waarom we die überhaupt mee hebben genomen naar Oostenrijk, nu weten we waarom. Straks gaan we de omgeving verkennen en een stil Maastricht bekijken. Bij alles wat we verder doen de komende dagen of weken, wegen we af of het verstandig en gepast is. Een rondje Europa wordt voorlopig een rondje Zuid-Limburg. Franse les in Lyon maakt plaats voor het oppikken van wat Limburgs. "Ut kumpt zoals ut kumt" is het credo.

__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie