Speel een scene na van je favoriete film met spullen die je thuis hebt.
Speel een scene na van je favoriete film met spullen die je thuis hebt. Scouting SeaLions

Zeeverkenners SeaLions ook actief tijdens corona periode

21 maart 2020 om 18:03 Verenigingen Deel je nieuws

Corona (of Covid19) waart door de wereld, sport evenementen zijn afgelast. Ook bij scouting zijn opkomsten afgelast..of toch niet ??

“Scouts zijn dwars” wordt er waarschijnlijk gedacht. 

En dat zijn ze ook, maar ook creatief. 

Nadat Scouting NL berichtte dat er tot 6 april geen opkomsten zouden zijn hoorde je al bij veel groepen, “geen fysieke opkomsten”, ook binnen de zeeverkennersgroep SeaLions waren er dit soort geluiden.

In Nederland startten vorige week al een aantal scoutinggroepen met online opkomsten, sommige heel professioneel, andere creatief. Zo kon je in MineCraft scoutinggebouwen tegenkomen met kampvuurkuilen en vlaggenmasten waarbij zelfs de opkomst werd geopend.

Andere groepen keken naar scouting activiteiten die (meestal voor leiding) al op het internet plaats vonden en gingen hier verder mee aan de slag om er iets voor de jeugdleden van te maken.

Ook internationaal werd er niet stil gezeten, waterscouts uit heel Europa, en later zelfs uit heel de wereld staken de hoofden virtueel bij elkaar en bedachten onder andere een groot opdrachten spel waarbij elke week nieuwe opdrachten komen. In Israel bedachten en ontwikkelden de waterscouts een online zeil competitie waarbij, op gezette tijden, tegen elkaar gestreden kan worden. Maar ook kan er online geoefend worden.

Bij zeeverkennersgroep SeaLions uit Wijk bij Duurstede kwamen een aantal mensen op het idee om een alternatief te maken op Crazy88. Eerst moest hier een passende naam voor worden verzonnen, dit zijn de SeaLions Online Crazy Corona Opkomsten geworden, georganiseerd door het Crazy Corona Team (CCT). Via een website stellen zij op zaterdag 40 opdrachten beschikbaar die deelnemers thuis kunnen uitvoeren, filmen of fotograferen en mailen naar het CCT. Van 9:00 tot 17:00 uur kan er ingezonden worden. Daarna beoordelen de juryleden van het CCT deze opdrachten voor woensdag, waarna er een tussenstand wordt gepubliceerd, want ze hopen dit vol te houden tot het einde van deze Corona crisis. 

Om een idee te krijgen van de opdrachten:

Doe met spullen thuis een scene na van je favoriete film

Maak een creatieve selfie met het WC papier wat jullie nog thuis hebben

Iedereen hamstert op dit moment, stop zo veel mogelijk spekjes in je mond terwijl je “scouting SeaLions”  zegt.

Bijgevoegd een korte impressie van wat inzendingen.

De opkomsten zijn voor de scouts, maar….iedereen mag natuurlijk een poging doen, want scouting is voor iedereen.

Een van de opdrachten, maak een selfie met de wc rollen thuis (in het kader van het hamsteren)
advertentie
advertentie