Stichting Concerten Grote Kerk
Stichting Concerten Grote Kerk SCGK

The Crucifixion, John Stainer Live stream via You Tube op zondag 5 april

22 maart 2020 om 09:49 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het zijn verwarrende tijden. Het Coronavirus houdt concertzalen leeg, kerken gesloten en muziekminnende mensen thuis. De gang buitenshuis zal meer en meer voor de primaire levensbehoefte zijn, individuele en sociale contacten worden minder in aantal en in toenemende mate veranderen ze in digitale contacten. Tegelijkertijd lijkt het erop dat allerlei creatieve initiatieven op gang komen om een oplossing of verzachting te bieden aan de beperkingen en ongemakken.

Voor een aantal van de door Stichting Concerten Grote Kerk geplande concerten geldt dat laten vervallen onvermijdelijk is. Voor een internationaal gezelschap dat op dinsdag 21 april Quator pur la fin de temps van Olivier Messiaen zou uitvoeren, is het sluiten van grenzen en het stilvallen van vliegverkeer uiteraard reden om niet te komen, jammer!

SCGK TV OP ZONDAG 5 APRIL Als u niet naar een concert kunt komen, moet het concert maar naar u komen. Dat is bij ons de gedachte geweest om het idee uit te werken het geplande concert van 5 april vanuit een lege kerk live te gaan streamen naar ons YouTube-kanaal. Dat plan ontstond in een tijd dat er nog nauwelijks maatregelen waren afgekondigd. Sindsdien heroverwegen we iedere dag ons besluit. Daarbij vragen we ons – samen met het uitvoerende koor – af, of het maatschappelijk nog steeds uitlegbaar is en of het nog steeds kan binnen de beperkingen die als maatregelen gelden. Het koor, Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij zal met 12 tot 16 zangers zodanig opgesteld staan in de kerk dat zij een grote afstand tot elkaar hebben. Het kon er wel eens indrukwekkend uit gaan zien!

PALMZONDAG Vanwege de onwennige situatie met gesloten kerken in de veertigdagentijd, maken we van dit initiatief heel graag een gezamenlijke activiteit van de Stichting Concerten Grote Kerk, de Hervormde gemeente en de Protestantse gemeente. Zonder dat het een kerkdienst wordt. Gewoon, om gezamenlijk op te trekken in tijden waar we elkaar binnen de prachtige Grote Kerk willen zoeken en vinden!

HOE KUNT U ERBIJ ZIJN U kunt er bij zijn via een computer, laptop, tablet, mobiel apparaat of een smart-tv. Als u hier niet zo bekend mee bent, probeer het een dag eerder in alle rust even. Ga naar YouTube. Dat kan in een browser: https://www.youtube.com Dat kan ook een YouTube-app zijn (bijvoorbeeld op uw Smart-tv, waar wellicht de geluidskwaliteit het beste is in uw situatie); type in het zoekveld: SCGK; klik in de zoekresultaten op het logo van SCGK en daarna op het icoon van SCGK-TV of het icoon van SCGK-TV

TENZIJ... Natuurlijk kan er tussen nu en zondag 5 april 16:00 nog van alles veranderen waardoor ons voornemen toch niet kan doorgaan. In die onverhoopte situatie zal dat op ons YouTube-kanaal direct blijken. We informeren u daar niet anderszins vooraf over.

TOT SLOT Al onze concerten zijn gratis toegankelijk met een vraag naar een vrijwillige gift achteraf. Mocht het concert op 5 april live gestreamd doorgaan en u hebt er online van genoten, wilt u dan achteraf een vrijwillige gift overmaken op NL27 RABO 0316 78 48 85 t.n.v. SCGK o.v.v. Concert 5 april? (Bij vergelijkbare concerten waar u wel fysiek aanwezig bent, betaalt u al gauw € 10,--…). We proberen met dit initiatief in deze ontwrichtende tijden en waarin we elkaar zo hard nodig hebben, mooie dingen uit het normale leven door te laten gaan.

Namens het bestuur van de SCGK en de predikanten van beide kerkelijke gemeenten ds. Louis Wüllschleger en ds. Jan Offringa een hartelijke groet,

advertentie
advertentie