Henny A.J> Kreeft
Henny A.J> Kreeft Henny A.J. Kreeft

Help elkaar

19 maart 2020 om 12:25 Opinie Deel je nieuws

Waar je vandaag de dag ook kijkt, media, social media of tv, het is alleen nog maar Coronavirus wat de klok slaat. Terecht, het is op dit moment ook het belangrijkste nieuws, maar zoals ik op verschillende plaatsen, in verschillende opiniestukken heb geschreven, het leven moet doorgaan en dat moeten we met elkaar doen. 

 

Zo hoorde ik laatst een verhaal van een persoon die met de ouders had afgesproken om voorlopig maar niet op bezoek te komen - wederzijds -. En dat zijn toch harde zaken, keihard. En dat doet mijn hart pijn. Ok, ik heb geen ouders meer, maar dan toch … als je je ouders nog hebt, moet je daar trots op zijn en goed voor zorgen. 

In de lokale krant van een andere plaats las ik het verhaal van een verpleegkundige in een ziekenhuis, die tegenover haar ouders woont, maar al weken lang geen knuffel heeft gedeeld en zeker geen week bij elkaar over de vloer zijn geweest. Dat breekt mijn hart toch echt wel. 

 

Natuurlijk hoeft iemand het niet eens te zijn wat het kabinet allemaal bedenkt en waar de Tweede Kamer wel of niet mee instemt, het is op zich al moeilijk genoeg om de verschillende (wetenschap en politiek) personen te volgen met wat ze allemaal voor nieuws brengen. Ik ben ook eerlijk, ik weet nog steeds niet of de gekozen strategie van het kabinet - verwoordt door de premier - van groepsimmuniteit wel de beste is. Maar dat weet ik van een total lockdown ook niet, alhoewel ik daar op dit moment toch het meeste mijn oren naar laat hangen. 

Ik weet niet of de groepsimmuniteit zou kunnen helpen en of het werkt, ik hoor ook niets van eventuele virusdragers die zouden kunnen ontstaan, echter deze beslissing is nu eenmaal genomen en we moeten het er mee doen. 

 

Meedoen betekent in dit geval zeker ook, dat we de hygiëneregels blijven volgen, zoals minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, hoesten en niezen in de kom van de elleboog, regelmatig de handen wassen en als het enigszins kan, thuiswerken. 

Mijn direct leidinggevenden had het weekend dit ook aan mijn gevraagd en ik heb in feite niet veel meer nodig dan een pc en een telefoon en ik kan weer verder werken. Doe ik op de zaak ook. 

 

Maar laten we met elkaar afspreken, dat we goed voor elkaar zullen zorgen, ook als dat van een afstand zou moeten. Een telefoontje helpt ook, een luisterend oor in deze tijd is ook van belang. En mocht u niemand kunnen vinden, stuur me maar een mailtje, ik kan luisteren. In ieder geval, take care en voor de ander.

advertentie
advertentie