De foto die burgemeester Meerts bij het afscheid maakte en op Twitter vergezelde van de woorden  ,,Hij zit vol plannen: 'I’ll be back!'
De foto die burgemeester Meerts bij het afscheid maakte en op Twitter vergezelde van de woorden ,,Hij zit vol plannen: 'I’ll be back!'" @irismeerts

Verlaat afscheid oud-wethouder Willem Joustra

13 maart 2020 om 13:39 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede werd op 12 maart de afscheidsreceptie voor oud-wethouder Willem Joustra gehouden. Joustra stapte begin januari op na verschillen van inzicht met de VVD-fractie.


De reden dat het zo lang duurde voordat de receptie kon plaatsvinden, was dat Joustra geen passende ruimte wist te regelen. Burgemeester Meerts van Wijk bij Duurstede bood daarop aan het afscheid in het gemeentehuis te organiseren.

De burgemeester bedankte Joustra in haar toespraak voor wat hij voor de Wijkse gemeenschap heeft gedaan. ,,Joustra heeft een steen in de rivier gelegd die de stroom in Wijk heeft veranderd." Gedoeld werd op de verandering van woningaanbod en de herverdeling van middelen in het sociaal domein.

Vanuit andere gemeenten bezochten wethouders uit Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Buren, Zaltbommel en Zutphen de receptie. Joustra kondigde in zijn slottoespraak aan binnenkort een partij op te richten die tot doel heeft de lokale democratie te versterken. De volgende gemeenteraadsverkiezingen zijn over twee jaar, in maart 2022.

advertentie
advertentie