Bijeenkomst Steunpunt Mantelzorg 23 maart

12 maart 2020 om 09:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Steunpunt Mantelzorg organiseert op 23 maart een bijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met dementie: hoe om te gaan met veranderend gedrag, bijvoorbeeld achterdocht.

Kenmerkend voor dementie is het steeds weer veranderende gedrag van de naaste met dementie. Als mantelzorger moet je een manier zien te vinden om met dit veranderende gedrag om te gaan. Soms gaat dat makkelijk; jij als mantelzorger kent de persoon met dementie namelijk vaak als geen ander. Het kan ook moeilijk en pijnlijk zijn om met het veranderende gedrag van iemand met dementie om te gaan. Hoe moet je bijvoorbeeld reageren als je dierbare zegt dat er geld van hem of haar gestolen is door de buurman die een keer kwam helpen om een lampje op te hangen?

Alzheimer Nederland heeft een gratis online training gemaakt voor mantelzorgers rondom veranderend gedrag. Tijdens deze bijeenkomst gaan we mantelzorgers wegwijs maken in deze online training. Samen met de aanwezigen zullen we aan de hand van het thema ACHTERDOCHT de online training doorlopen. In 3 stappen wordt ingegaan op het thema. Ten eerste wordt ingegaan op; wat is achterdocht, welk gedrag hoort daarbij. Hoe komt het dat mensen met dementie achterdochtig kunnen zijn en tot slot; hoe kan je omgaan met achterdochtig gedrag? Hopelijk inspireert de bijeenkomst mantelzorgers om de andere onderdelen van de online training zelf te gaan doen, er zijn namelijk nog 5 onderwerpen rondom dementie uitgewerkt.

Tijd: 19.30-21.30 uur. Locatie: E&E Gasthuis (ontmoetingscentrum), Gansfortstraat 4, Wijk bij Duurstede. 

Aanmelden: mantelzorg@stichting-binding.nl of telefoon 0343-473075. 

advertentie
advertentie