Afbeelding
KWC

KWC'ers in de sneeuw tijdens voorjaarsvakantie

8 maart 2020 om 08:14 Overig

CULEMBORG In de voorjaarsvakantie vertrokken meer dan zeventig KWC'ers richting de Oostenrijkse Alpen voor de 41ste KWC skiweek.

Onder begeleiding van docenten en ervaren ski-/boardinstructeurs hebben de sportieve KWC'ers weer een fantastische en gezellige week in de Oostenrijkse sneeuw doorgebracht. Leerlingen van klas twee en hoger van alle niveaus konden zich inschrijven voor deze skiweek. Het skigebied, waar het KWC uit Culemborg elk jaar verblijft, leent zich uitstekend voor zowel beginnende als gevorderde skiërs en boarders. Voor onervaren maar toch sportieve leerlingen de manier om op een heel leuke manier kennis te maken met deze sport.

Stilzitten was tijdens deze week geen optie. Elke dag, weer of geen weer, betraden de leerlingen met hun ski's of board de sneeuw. De onervaren leerlingen begonnen, onder begeleiding, met het maken van pizzapunten: dit is een manier om met je ski's te leren remmen, niet geheel onbelangrijk als je met een flinke vaart de berg afsuist. De ervaren leerlingen waren met begeleiders te vinden op verschillende pistes. Elk jaar weer weten de KWC'ers een feestje van de skiweek te maken. Samen skiën, boarden, eten, spelletjes spelen om de avonden te vullen en laten we de bonte stoet verklede leerlingen en docenten die van de bergen af sjeesden niet vergeten. Een ervaring om nooit te vergeten.

advertentie
advertentie