Er wordt druk gerepeteerd bij Toverdo
Er wordt druk gerepeteerd bij Toverdo Ali van Vemde

Toverdo speelt hilarische voorstelling: Consumptie verplicht

5 maart 2020 om 10:22 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE Een verwaarloosde restauratie is het decor van de voorstelling 'Consumptie verplicht'. Toneelvereniging Toverdo speelt in Theater Calypso deze vlugge komedie op vrijdag 3 en zaterdag 4 april. Kaarten zijn te bestellen bij Calypso. Het belooft een heerlijk avondje uit te worden en... lachen mag!"

Ali van Vemde

Bas de Man is voor de tweede keer regisseur bij het Wijkse toneelgezelschap. „Twee jaar geleden is het voor beide partijen goed bevallen," vertelt hij. Bas was toen net afgestudeerd aan de theaterschool. Nu werkt hij naast zijn theaterwerk drie dagen per week bij de Cliniclowns in ziekenhuizen en bij instellingen. „Dat is fantastisch werk." Het was toen voor de leden van Toverdo even wennen aan de dynamiek en het enthousiasme van de jonge regisseur, maar het blijkt goed te werken. Ook nu heeft Bas weer veel geschrapt in het stuk. „Het wordt een vlugge, vrolijke voorstelling met veel energie." Over het stuk zegt Bas: „De stationsrestaurant wordt gerund door Wouter die er niet veel zin in heeft. Maar ja, er moet wel brood op de plank. Er komen heel veel verschillende mensen voorbij. Bijvoorbeeld de drie dames die naar de Toppers gaan, er wordt een overlijdensakte voorgelezen, er is een conductrice die niet veel te vertellen heeft, een licht aangeschoten zwerver komt langs die een pakketje vindt dat tikt. Er zijn verschillende verhaallijnen om Wouter heen die aan het eind allemaal bij elkaar komen. Alles verandert als Bella de zaak overneemt en de sfeer verandert." Het stuk zit er al goed in bij de spelers, de komende weken wordt vooral nog aandacht besteed aan de details.

LEUKE ROLLEN Marlies, Sasja en Jenny genieten van hun rol in het stuk. „Het is wel even wennen aan de rol van Bella, die de stationsrestauratie overneemt nadat ze is gestopt met haar escortbureau. En de callgirl die bij Bella werkte en moest stoppen met het oudste beroep van de wereld. Zij papt aan met de notaris. Al die verschillende personages maken het zo leuk om te spelen." Ook nu heeft Bas er weer een hilarisch stuk van gemaakt. Hij herschreef onder andere het einde van het stuk, dat als een nachtkaars uitging in de originele versie. „Dat is echt zijn verdienste," vertellen de dames enthousiast.

Ieder jaar brengt Toverdo een nieuw stuk op de planken met wisselende regisseurs. Voor komend jaar is de toneelvereniging nog op zoek naar een regisseur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met ruthschreuder@hetnet.nl Ook nieuwe spelers zijn van harte welkom, zowel mannen als vrouwen. De leeftijd maakt niet uit, het oudste lid van Toverdo is 81 jaar, de jongste begin 30. Ervaring is niet noodzakelijk. Kijk eens op de website van Toverdo en neem contact op als het je leuk lijkt om mee te doen.

advertentie
advertentie