Team Verhoef, blog 32
Team Verhoef, blog 32 Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 32 - Gezelschap

27 februari 2020 om 15:30 Mensen

Na een mooi verblijf, op allerlei fronten, van tweeënhalve week in Hinterthal en Maria Alm, rijden we naar Annaberg. Zo'n 60 kilometer verderop. Geen grote afstand, wel een lange rit. Enerzijds door het doen van boodschappen onderweg, anderzijds doordat alle watertanks gevuld zijn en we met 165 liter extra gewicht over een bergpas bewegen. Het aantal auto's achter ons verraadt onze lage snelheid. 

Eenmaal in Annaberg begint het zoeken naar een plek om de camper neer te zetten. Die vinden we onderaan de skilift, op een parkeerplaats. Iets minder mooi dan eerdere plekken, maar met toestemming van de vriendelijke parkeerwacht en dat is in Oostenrijk wat waard. Enigszins verstopt achter een groot bedrijf en naast een wild stromende beek en waterval. Een vers pak sneeuw zou zowel de omgeving als de pistes goed doen, maar het toeval wil dat het sneeuwt terwijl ik dit stukje tik. Dat lijkt dus in orde te komen. 

We zijn hier niet zonder reden. Skipiste Nieuwegein houdt hier dit jaar hun skireis. Mido werkt er, we skiën er het hele seizoen en daardoor is er is op verschillende manieren een connectie. Een groep van 70 personen is afgereisd naar Annaberg, deels personeel en deels gezinnen. Veel gezelligheid en het is bijzonder daar deze week bij aan te kunnen sluiten. Overdag kom je tijdens het skiën af en toe een bekende tegen en einde middag verzamelt men zich bij de Free Ride Bar, bovenaan de berg. De afdaling naar het dal is daarmee, voor sommigen, de meest uitdagende van de dag. 

Voor Mido en Boet is het leuk om leeftijdgenoten om zich heen te hebben en voor Sicco en mij om bij te praten en nieuwe mensen te ontmoeten. Het levert fijne energie, die perfect aansluit bij deze fase van de reis. In de winterperiode komen we minder met anderen in contact dan in de eerste maanden. Rondreizende gezinnen verblijven momenteel veelal in zonnige en zuidelijke oorden en ook het treffen van vrienden en familie is niet zomaar geregeld. Door het skiën zijn de dagen intensief en gelukkig zijn we met zijn vieren graag in elkaars gezelschap. Echter, het zien van andere mensen is een waardevolle aanvulling op de dynamiek van ons gezin. In Maria Alm hebben we kort mijn oom, tante, nichtje en haar gezin gezien en nu in Annaberg dus ook een grote groep mensen. Komend weekend gaan we weer even terug naar Maria Alm om met Finn, een vriend van Boet, de Königstour te skiën. Veel ontmoetingen in korte tijd, waar we echt van genieten en later regelmatig positief op terug zullen kijken. Zo ver is het nog niet, daarom nu terug naar het moment. Ski's aan en de verse sneeuw in. Eens kijken of er al iemand bij de Free Ride Bar te vinden is.


Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie