Choral Evensong met Vocaliber
Choral Evensong met Vocaliber SCGK

Choral Evensong

26 februari 2020 om 09:53 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Stichting Concerten Grote Kerk nodigt u hierbij heel graag uit voor de Choral Evensong op zondag 1 maart om 16.00 uur in de Grote Kerk.

Sjoerd Vredenberg (SCGK)

Vocaal ensemble Vocaliber is onder leiding van Richard Vos het gastkoor, Pim Schipper de organist en Henk Kroese de liturg.

Als Introit zal Den er hat seinen Engeln befohlen van Mendelssohn klinken. Als Chant luisteren we naar Psalm 91. Voor het Magnificat en het Nunc Dimitis is gekozen voor de imposante Gloucester Service van Howells. Het Hear my prayer van Mendelssohn zal als Anthem klinken. De gezongen Hymns betreffen twee prachtige vertalingen van Sytze de Vries.

Wat voor de ingebruikname van het Harrison & Harrison-orgel niet op tijd lukte is nu de afgelopen weken wel gebeurd: de twee tongwerken van het Swell Organ zijn gerestaureerd en afgelopen zaterdag teruggeplaatst. Het instrument klinkt zo mogelijk nog imposanter dan het al deed…

VAN HARTE WELKOM! De toegang zondagmiddag is gratis.We blijven ook dit jaar experimenteren met een vrije toegang waarbij een financiële bijdrage achteraf wordt gevraagd (we noemen het geen collecte). Het is overigens nog steeds onvoldoende om kostendekkend te kunnen zijn. Onze gedachte bij de vrije gift achteraf is het kunnen meegenieten door hem of haar die een gangbaar entreebedrag niet kan betalen.

advertentie
advertentie