Mateusz Klich in actie met scholieren
Mateusz Klich in actie met scholieren Wes Janssen

FC Utrecht bij De Wegwijzer

5 maart 2018 om 15:30 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Basisschool De Wegwijzer doet dit jaar mee aan de Voel Jij Je Lekker Tour, een programma waar kinderen gedurende het schooljaar meer leren over bewegen, voeding en een gezonde leefstijl.

Dit is een initiatief van de gemeente waarin sporten, gezond eten en je lekker voelen de aandacht heeft. Het programma bestaat uit bewegingslessen, lessen over gezond eten en natuurlijk kennismaken met verschillende sporten. Ook bewegen in de klas komt aan de orde.

De Voel Jij Je Lekker Tour wordt gecoördineerd door Wijksport en mede mogelijk gemaakt en gesteund door de wethouder sport, onderwijs en gezondheid van de gemeente Wijk bij Duurstede Jeroen Brouwer, die de ochtend opende. De kinderen kregen eerst in het klaslokaal een gastles over een gezonde leefstijl en de vele sportmogelijkheden. Jeroen: "Sporten is een middel om gezond te worden en te blijven, daarnaast is het ook veel leuker dan achter het computerscherm te blijven hangen".

"Met deze tour hopen we ook dat de kinderen meer belangstelling krijgen voor de vele sportmogelijkheden die in onze gemeente te bieden heeft op sportpark Marienhoeve.

FC UTRECHT Afgelopen maandag bezocht FC Utrecht de school om de kinderen bewust te maken dat naast de eetgewoonten ook beweging belangrijk is voor je gezondheid. In lekker weer met een heerlijk zonnetje stonden de kinderen te trappelen van ongeduld om de hesjes te verdelen en van start te gaan.

Onder leiding van buurtsportcoachTobias Wijnmalen van Stichting Wijksport en Pieter Barte, conditie-en hersteltrainer o.a. bij CDW speelden de scholieren een partijtje voetbal met de spelers van FC Utrecht.

Pieter: " Het is altijd leuk om het enthousiasme te zien waarmee de scholieren proberen om met trucjes de profspelers proberen te misleiden".

Mateusz Klich uit het eerste elftal van FC Utrecht en Benis Belesi, een talent van Jong Utrecht waren onder de indruk van het talent in Wijk bij Duurstede.

Ook hulptrainer Luc Nijholt van de Utrechtse profclub moest soms zijn best doen om bal te bemachtigen.

Het bezoeken van scholen om kinderen enthousiast te maken voor sport is een maatschappelijk onderdeel van FC Utrecht.

SPORTEN IN WIJK De gemeente Wijk bij Duurstede heeft veel sportverenigingen en erg goede sportaccommodaties vergeleken met andere gemeenten.

Op de meeste scholen worden er beweegactiviteiten georganiseerd om het sporten en bewegen leuker en effectiever te maken.

Zo wordt er gekeken naar de kwaliteitsverbetering binnen het bewegingsonderwijs, of dat het schoolplein een transformatie nodig heeft en er naschoolse sportactiviteiten opgezet kunnen worden. Sporten is gezond voor iedereen en je fit voelen is fijn.

SPORTY KIDS SportyKids is een naschools beweegprogramma voor kinderen en hun ouders. Gedurende 12 weken gaan kinderen lekker bewegen, spelletjes doen en sportieve uitstapjes maken. Dit leuke en leerzame programma wordt ook verzorgd door Tobias Wijnmaalen in samenwerking met diverse Wijkse sportverenigingen.De voorjaarscursus (12 weken) start 2 april 2018 en eindigt 2 juli 2018. Inschrijven via www.facebook.com/leefstijltour

De Wegwijzer doet mee met de Voel Jij Je Lekker Toer
vlnr. Tobias Wijnmalen, Jeroen Brouwer en Pieter Barte
advertentie
advertentie