Afbeelding
Nuffe tantes

Nuffe Tantes: 'Eenuf is eenuf!'

22 februari 2020 om 08:22 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens het theaterseizoen van 2019-2020 touren de Nuffe Tantes door Nederland met de muziektheater familievoorstelling 'Eenuf is eenuf!'. Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat 'verknipte' tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al! Samen zitten de dames regelmatig met de handen in het haar en beleven ze een hoop rood-groene drama's met de andere bewoners van Regenboogstad! 

Zo heeft postbode Billie Blaauw niet veel zin om met één van de twee in het huwelijksbootje te stappen en hebben ze gróte moeite huisbaas Naranja van Oranje de huur te betalen, omdat concurrente Pippa Paars álle klanten bij ze wegkaapt! Hopelijk zien ze door Rochee Rozé alles weer door een roze bril, want de dames hebben er genoeg van! De voorstelling zal plaatsvinden op zondag 8 maart in Theater Calypso te Wijk bij Duurstede.

'EENUF IS EENUF!' Gespeeld en gecreëerd door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort en Irene Schouten. Zij hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet tijdens een muziektheateropleiding en zijn supertrots dat ze dit theaterseizoen weer op de planken staan, ditmaal met hun reprisetour. Met behulp van vernuftige kostuums, poppen, decors, liedjes en voice-overs van o.a. Karin Bloemen & Tony Neef, steken zij hun persoonlijke verhaal in een Nuf jasje: Durf te kiezen voor wat je écht wil! Daarnaast weten ze als geen ander op humoristische wijze in de huid te kruipen van de Nuffe Tantes! Regie: YvonJane van Leeuwen.

WIE ZIJN DIE NUFFE TANTES?  En wat betekent dat eigenlijk, 'Nuf'? Kom naar het theater en ontdek het tijdens de voorstelling van de Nuffe Tantes! Met dit korte interview lichten ze vast een tipje van de sluier op.

De Nuffe Tantes worden gespeeld door de kleurrijke theatermaaksters Floor van der Poort (33) en Irene Schouten (29). Het werd een 'nuffig' gesprek, de dames praten door elkaar, over elkaar en over van alles en nog wat tegelijk. Al met al een gezellig duo. 

Hoe zijn jullie tot de Nuffe Tantes gekomen en hoe lang spelen jullie samen? Ook andere dingen gedaan? ,,Nuffe Tantes is ooit begonnen als straattheater act, maar de typetjes waren zó leuk en bruikbaar dat we tijdens onze muziektheater studie hebben besloten het uit te bouwen tot een voorstelling met liedrepertoire en meerdere personages. Regenboogstad, waar de Nuffe Tantes wonen, is een hele nieuwe wereld geworden. We kennen elkaar al 8 jaar en treden nu ruim 5 jaar op als Nuffe Tantes. Irene loopt het liefst de hele dag in jaren '20 en '50 stijl rond en houdt zich graag bezig met de muziekstijl electroswing en dansstijlen als lindyhop. Floor heeft veel ervaring op het gebied van mime en straattheater, zo stond ze bijvoorbeeld als levende draaiorgelpop op het Eurovisie Songfestival in Oslo en in Carré."

Is het alleen een kindervoorstelling? ,,Nee, de voorstelling is geschikt voor de hele familie (6+). Je oma neuriet mee met leuke deuntjes en je kleine neefje zit met open mond te kijken naar een prachtig plaatje!"

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Karin Bloemen en Tony Neef? ,,We zochten een stem voor ons personage 'Naranja van Oranje' en moesten meteen aan Karin Bloemen denken. De Nuffe Tantes zeggen altijd: brutale mensen hebben de halve wereld, dus twee de hele! We hebben meteen contact gezocht! Karin reageerde heel lief en enthousiast en wilde ons graag helpen, zij weet natuurlijk uit ervaring hoe het is om als beginnend theatermaakster je plekje te moeten veroveren en wilde ons hier met alle liefde bij ondersteunen. Tony Neef kennen we via onze regisseuse, zij hebben samengespeeld in Miss Saigon."

Wie is jullie grote voorbeeld? ,,Drs. P en Annie M.G. Schmidt, beiden heuse taalvirtuozen! Wij proberen ook te spelen met de Nederlandse taal in onze voorstelling, maar zullen onszelf nooit met hen durven te vergelijken…"

Zijn jullie zelf nog een beetje kind? ,,Absoluut! We denken dat creativiteit alles te maken heeft met het kind in jezelf. Je hebt als theatermaakster het ongeremde en de verwondering van een kind nodig om een fantasiewereld te kunnen bedenken en een typetje neer te kunnen zetten."

Maken jullie wel eens ruzie en wie wint er dan? ,,We zijn heel verschillend en net als onze typetjes twee uitersten, maar vullen elkaar daardoor juist goed aan. De zusjes Den Groenerooij kunnen daarentegen wel heel goed kibbelen in de voorstelling!"

Wat willen jullie nog graag bereiken? ,,We zijn bezig met een fantastisch kinderboek en het opnemen van YouTube-afleveringen. Hiermee hopen we de wereld van nog meer kinderen een stukje nuffer te kunnen maken! Iedere 1e en 3e woensdagmiddag van de maand, om 15:00, komt er weer een nieuwe aflevering online. Daarnaast hopen we nog in veel theaters op te mogen treden natuurlijk!"

Ook benieuwd welke avonturen de Nuffe Tantes allemaal beleven aan de andere kant van de Regenboog? Kom dan kijken naar de superleuke muziektheater familievoorstelling 'Eenuf is eenuf!' zondag 8 maart in Calypso.

Zie voor meer informatie en de speellijst: www.nuffetantes.com Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=xzr0yYGdQvM

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie