Afbeelding
Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 31: Rommelen

21 februari 2020 om 15:20 Mensen

Wanneer je tien weken skiet, zijn er ook dagen bij dat je niet op de piste te vinden bent. Zo'n dag is vandaag, het is een vrijdag. Tijd voor praktische zaken, gas tanken voor de verwarming en het doen van boodschappen. Overigens zijn deze bezigheden afgestemd op de weersvoorspelling en dus bij voorkeur te organiseren op een dag met natte sneeuw in het dal en echte sneeuw in de bergen. Gas tanken is niet vanzelfsprekend in Oostenrijk en er, zoals vandaag, zo'n 100 kilometer voor rijden, is een te accepteren feit. 

Mido hoeft niet te werken en trekt met ski's de bergen in. Boet wil dat in eerste instantie ook, maar kiest er toch voor met ons mee te gaan. Door dorpjes kronkelen we over slingerwegen richting tankstation, doen boodschappen en begin middag zijn we terug in Maria Alm. Daar pikken we Mido ergens op en zo rijden we naar de camping. We zijn weer thuis. Hoewel Boet natuurlijk al die tijd thuis is, ook al gaat hij mee. Soms is het ingewikkeld, de benaming van zo'n rijdend huis. 

Tijd voor lunch. Enigszins verlaat, maar wel met verse Kaiserbrötchen. Een koffietje erbij en de middag kan beginnen. Boet is buiten te vinden, spelend met de hond die bij de boerderij hoort. Mido loopt nog even naar de skischool om iets op te halen en koopt de door ons vergeten keukenrol. Sicco wast de buitenkant van de camper en leegt het toilet. We vullen de watertanks. Ik geef de boodschappen een plek. Sicco luistert een podcast. Boet kijkt afleveringen van Game of Thrones opnieuw. Mido waxt ski's. Sicco en ik doen een potje Rummikub. Ik win. Mido kijkt een film. Dan is het einde middag, er zijn drankjes en iedereen borrelt op zijn eigen stek in de camper. Sicco luistert een nieuwe podcast en ik lees een boek. 

We bereiden het avondeten voor. Sicco snijdt aubergine en ui en doet die met olijfolie in de pan. Ik doe er zout, peper, kaneel en cashewnootjes bij. Om en om staan we op om te roeren. Ik maak een sausje van yoghurt, mayonaise en knoflook en pak de roquefort uit de koelkast. Sicco schenkt wijn bij, warmt tortilla's op en doet meer mayonaise bij de saus. Boet is het daar mee eens. Mido ook. Ik niet. En dan gaan we eten.  

Enfin. We rommelen lekker aan. Heerlijk, zo'n praktisch dagje. Het weekend kan beginnen. Morgen schijnt de zon en ligt er een nieuw laagje verse sneeuw. 
 

__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie