Platen draaien op de ouderwetse manier
Platen draaien op de ouderwetse manier Lutralutra via Pixabay

Café Ome Ko wordt Vinylcafé

20 februari 2020 om 15:46 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondagmiddag 23 februari om 15:00 uur vindt de eerste editie van een nostalgisch evenement plaats in Wijk bij Duurstede in café Ome Ko: Vinylcafé!

Stamgasten Marcel Jongejan en Jan van der Horst fantaseerden ieder al een jaar of 6 over het voor publiek draaien van vinylsingles en elpee's. Per toeval kwam het onderwerp aan de orde tijdens een borrelmoment en direct waren zij het eens: we organiseren -geheel belangenloos- een vinylevenement in Wijk waarbij de gasten hun eigen vinyl mogen meebrengen en uiteraard laten draaien. Zelf hebben ze een redelijke verzameling aangelegd die als basis dient voor een reeks leuke muziekmiddagen.

Aangezien Café Ome Ko als podium dient, is de keuze van de muziek daarop aangepast. Carnaval is bij Ome Ko al jaren geen thema meer. Ome Ko is een Pop- Rock- en Bluesmuziekcafé en zodoende is het eerste thema 'Nederbeat'. Dat houdt in Pop- Rock- en Bluesmuziek uit de jaren 1965 tot ongeveer 1975, maar dan alleen van Nederlandse bands, live gedraaid met de pick-up, helemaal analoog en ouderwets. Als extra ingrediënt van het evenement komt de Wijkse muziekkenner Ruud Kosterman zijn zeer uitgebreide kennis over de Nederbeatmuziek op het evenement delen, met leuke anekdotes en inside information.

De bedoeling is om met zijn allen die beleving van de jeugdjaren weer terug kunnen halen op de zondagmiddag (iedere laatste zondag van de maand). 

U vindt Café Ome Ko aan de Maleborduurstraat 9 te Wijk bij Duurstede, en het evenement op Facebook. De toegang is geheel gratis en de Puch kan je voor de deur stallen...

advertentie
advertentie