Flat te huur voor vrienden
Flat te huur voor vrienden Viveste

Viveste biedt in Wijk bij Duurstede een woning te huur voor een groep vrienden

18 februari 2020 om 09:28 Wonen

WIJK BIJ DUURSTEDE Er is veel vraag naar sociale huurwoningen. Zowel van ouderen, gezinnen als jongeren. Viveste denkt na over alternatieven om zo veel mogelijk mensen aan een passende woning te helpen. Een voorbeeld hiervan is het Friends-contract, waarbij meerdere jongeren samen een woning huren. In Wijk bij Duurstede wordt sinds het voorjaar van 2019 al een woning op deze manier verhuurd. Nu wordt er een appartement op deze wijze te huur aangeboden.

Het Friends-contract is geïnspireerd op de televisieserie Friends. Hierbij huren een aantal vrienden samen een woning. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer. De woonkamer, keuken en badkamer worden gedeeld. Je bepaalt zelf met wie je een woning deelt. Álle huurders zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het betalen van de totale huur. Als één van de bewoners gaat verhuizen dan lichten de overige huurders Viveste hierover in en zij zorgen zelf voor een nieuwe huisgenoot. Mocht er tijd zitten tussen het vertrek van één van de huurders en het vinden van een nieuwe huisgenoot, dan zijn de achterblijvers verantwoordelijk voor het betalen van het hele huurbedrag. Voordeel is dat je op zelf woont, maar niet alleen. En je mag zelf bepalen met wie je samen gaat wonen.

HOE ZIJN DE ERVARINGEN? In het voorjaar van 2019 heeft Viveste voor het eerst een woning met een Friends-contract verhuurd in Wijk bij Duurstede. Jimi is één van de huurders. Hij huurt deze woning met 2 vrienden. Ze komen allemaal uit Wijk bij Duurstede en kenden elkaar al een jaar of 6. Ze waren met z'n drieën op zoek naar woonruimte. Woonruimte in Utrecht was te duur of mocht niet door drie vrienden gehuurd worden. Toen kwam de woning met het Friends-contract in Wijk bij Duurstede vrij. Daar hebben de vrienden niet lang over na hoeven te denken. Ze wonen er nu met veel plezier. Ze hebben veel in de woning moeten doen, vooral in de tuin. Toch waren ze in twee weken over. In het begin was het wel even wennen, maar nu zitten ze eigenlijk zelden in hun eigen kamer. Het is fijn om je vrienden dicht bij te hebben. Het is zo een mooie geleidelijke overgang van thuis wonen naar helemaal op jezelf. Ze hebben een gezamenlijke rekening waar ze de boodschappen van betalen. Jimi is erg blij dat hij deze tussenstap gemaakt heeft.

WELKE WONING IS NU BESCHIKBAAR? Viveste biedt nu een tweede woning aan met een Friends-contract; Kaupangstraat 102 in Wijk bij Duurstede. De woning kan door vier personen gehuurd worden. De woning is een ruim vijf kamerappartement (100m2) in Wijk bij Duurstede in de wijk de Heul. Het appartement ligt op de vijfde etage, naast de lift. De bruto huur bedraagt € 1.141,76, inclusief servicekosten en warmtekosten. Meer informatie en een plattegrond vind je op de website van Viveste.

HOE KOM IK VOOR DEZE WONING IN AANMERKING? Om voor deze woning in aanmerking te komen moet je een vriendengroep van vier personen zijn en gezamenlijk moeten jullie een inkomen van minimaal € 47.455,00 te hebben en minimaal 21 jaar oud zijn. Als je de woning gaat huren behoud je je inschrijfduur. Meer voorwaarden vind je op de website van Viveste. Je kunt je belangstelling kenbaar maken door een mail te sturen naar info@viveste.nl en noem hierin de namen, adressen en geboortedata van je vriendengroep. Je kunt reageren tot en met 28 februari 2020. Na deze datum worden de intakegesprekken gepland.

advertentie
advertentie