Filmhuis Calypso - Parasite

11 februari 2020 om 09:12 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE Filmhuis Calypso heeft op 18 februari een voorstelling van de Zuid-Koreaanse film Parasite die zondag als eerste niet-Engelstalige film de Oscar voor beste film won; volstrekt uniek dus.

De werkloze Ki-taek en zijn gezin wonen in een krappe woning en leiden een armzalig bestaan. Ze raken bijzonder gefascineerd door de rijke familie Park en zien mogelijkheden om van hun luxueuze bestaan te profiteren. Het gezin probeert langzaam maar zeker binnen te dringen in het leven van de welgestelde familie en heeft daarbij geen moeite met een paar leugentjes om bestwil. Een onverwacht voorval gooit echter roet in het eten, waardoor ze alles op alles moeten zetten om hun nieuwe leven in stand te houden.

Nadat Parasite als eerste Koreaanse film op het filmfestival van Cannes in 2019 met een Gouden Palm werd bekroond, groeide de zevende speelfilm van meesterregisseur Bong Joon Ho (Okja, Memories of Murder) wereldwijd uit tot een groot succes bij pers en publiek. De ijzersterke thriller over hedendaagse verhoudingen tussen arm en rijk raakte niet alleen in thuisland Korea een gevoelige snaar. De film is nu al de meest succesvolle Aziatische film ooit en wist zelfs meerdere Oscars in de wacht te slepen. Een parel van een film!

Dinsdag 18 februari om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (vanaf een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie