Henk en Ria van Rooyen krijgen bezoek van loco-burgemeester Hans Marchal
Henk en Ria van Rooyen krijgen bezoek van loco-burgemeester Hans Marchal Fam. Van Rooyen

Henk en Ria van Rooyen 50 jaar getrouwd: op de Markt was het liefde op het eerste gezicht

11 februari 2020 om 08:00 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Donderdag 6 februari vierden Henk en Ria van Rooyen-van der Linden hun 50-jarig huwelijk. Bij de deur een prachtige boog die duidelijk liet zien dat hier een bruidspaar woont. Loco-burgemeester Hans Marchal bezocht het echtpaar om namens de gemeente de felicitaties over te brengen en het 'boterbriefje' te overhandigen, een gewaarmerkte kopie van de officiële trouwakte.

Ali van Vemde

Ria en Henk zijn echte 'Wijksen'. Zij groeide op in de stad, Henk is van de boerderij op de Lekdijk. Ze leerden elkaar kennen op de Markt. "Vroeger liepen we hier altijd een beetje heen en weer," vertelt Ria. "En daar kwamen ook de jongens." Het was liefde op het eerste gezicht. Tot zijn trouwen bleef Henk helpen op de boerderij, daarna ging hij werken in de bouw. Op zijn 51ste begon hij voor zichzelf als schilder. Ria werkte tot aan hun trouwen, daarna was er de zorg voor de drie kinderen. Het eerste jaar van hun trouwen woonden ze in bij haar ouders, daarna betrokken ze hun woning aan de Anskarstraat waar ze nu nog steeds met veel plezier wonen.

Veel hobby's hebben ze niet. "We worden wat ouder," vertelt Ria. Wel hebben ze altijd op de drie kleinkinderen gepast. Henk hield van vissen maar daar komt niet veel meer van. Donderdagavond genoten ze van een etentje met de drie kinderen en kleinkinderen, deze week vieren ze het met familie en vrienden.

advertentie
advertentie