De genomineerde boeken
De genomineerde boeken Bibliotheek Z.O.U.T.

Shortlist Z-O-U-T schrijver 2020 bekend

10 februari 2020 om 11:35 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Woensdag 5 februari is de shortlist van de verkiezing Z-O-U-T schrijver 2020 bekend gemaakt. De shortlist is een verrassende keuze die de diversiteit weergeeft van het totaal
van aangemelde boeken. De jury zal op woensdag 18 maart, tijdens Boek&Bal in het Cultuurhuis in Doorn, de winnaar bekend maken.
De genomineerden zijn:
- Maarten van Bommel & Ilse Panis (Driebergen) – Roze sokken
- Mariska Cornelissen (Driebergen] – Nog niet gevloerd
- Jan van der Greef (Driebergen) - Onbegrensd leven
- Antoinette Kalkman (Elst) – Bonuszoon
- Jana Verboom (Leersum) – Eet driekwart!
De verkiezing wordt dit jaar voor de 8e keer georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T.

Schrijvers uit de regio Zuid-Oost Utrecht konden hun boek, gepubliceerd in 2019, aanmelden voor de longlist. De jury bestaat uit voorzitter Chantal Broekhuis, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug, Ineke Hogema, auteurscoach en uitgever, Gertjan Kaaij, directeur Stichting Binding, Liobe Kamminga, boekhandelaar en Erik van Straaten, manager programma de Bibliotheek Z-O-U-T.
Tot 15 maart kan het publiek stemmen op één van de boeken van de shortlist. De boeken zijn te koop bij de lokale boekwinkels of te leen in de bibliotheek. Stemmen kunnen uitgebracht worden via www.zoutschrijver.nl De publieksstemmen zullen samen met de jurystemmen leiden tot de uiteindelijke winnaar.

BOEK & BAL De jaarlijkse afsluiting van de Boekenweek, Boek & Bal, vindt dit jaar plaats op woensdagavond 18 maart in het Cultuurhuis in Doorn.  De 85e Boekenweek staat in het teken van hen die ons voorstellingsvermogen vergroten: de rebellen en dwarsdenkers. Het lezen van boeken zet namelijk aan tot nadenken, zodat lezers begrip ontwikkelen voor anderen en minder vasthouden aan vooroordelen. Naast de bekendmaking van de Z-O-U-T schrijver 2020 is er een optreden van theatermaker Daphne Gakes met haar programma 'Ik Daphne Gakes'. Daphne beschouwt zichzelf als de vrouwelijk versie van (Ik) Jan Cremer. Ze besloot een aantal jaren geleden te kiezen voor de vrijheid, ging ontspullen en leeft nu als minimalist
in haar camper Bartje. Haar belevenissen vertolkt ze in haar programma. Reserveren via www.bibliotheekzout.nl/theater

advertentie
advertentie