Deelnemers Shiai-Jo leden.
Deelnemers Shiai-Jo leden. B. Maijer

Luuk is Nederlands Kampioen Kata tot 16 jaar

4 februari 2020 om 15:21 Vechtsporten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 2 februari hebben de leden van Karateschool Shiai-jo mee gedaan aan het Nederlands kampioenschap KATA te Spijkenisse. Shiai-Jo was met 9-tal deelnemers sterk vertegenwoordigd in een groot deelnemersveld, verdeeld in diverse categorieën;

Voor Shiai-jo streden de volgende leden mee: Bij de pupillen, Julia, Billie, Mayssa, Elise, Anne en Nora. Bij de Junioren; Anais, Aday en Luuk. Er werd in meerdere categorieën gestreden, elke categorie staat voor een bandkleur en de categorieën waren onderverdeeld in leeftijden Pupilen (tot 11 jaar) en Junioren (van 11 tot 16 jaar) en groepskata.

Groepskata worden uitgevoerde door een kata-team dat bestaan uit een drietal personen. Kata's is een vastgesteld looppatroon bestaande uit diverse stoten, weringen en schoptechnieken. Hierbij is de houding, techniek en synchronietijd van de groep van zeer groot belang. Een fout van bijvoorbeeld de vuist, de hand, niet synchroon lopen of een verkeerde stand van de voet, geeft strafpunten.

Dit jaar werd Shiai-Jo door drie Kata-teams vertegenwoordigd bij de groepskata, bij de pupillen door het teams van Elise, Anne en Nora en het team van Julia, Mayssa en Billie.  Het team van Elise, Anne en Nora zijn 3e geworden.

Bij de junioren het kata-team van Anais, Aday en Luuk. Zij zijn op een mooie 2e plaats geëindigd.

In de categorie individuel kata lopen is Luuk 1ste geworden en mag zich Nederlands kampioen Kata noemen in de leeftijdscategorie tot 16 jaar.

Kijk voor meer info op www.shiai-jo.nl 

advertentie
advertentie