Arie van Vliet
Arie van Vliet Ankie Meutgeert

Van NOVI naar GOVI

5 februari 2020 om 06:52 Column

Nu een keer een wat meer inhoudelijke column over het omgevingsproces waar wij als gemeenteraad bij betrokken zijn.

U zal wel denken van NOVI naar GOVI waar heeft hij het nu over. Ik zal het even haarfijn uit de doeken doen. In Nederland maken we omgevingsvisies om te kijken hoe we denken de omgeving in de toekomst in te richten. Op basis van deze plannen kan regelgeving voor de ruimtelijke ordening worden opgesteld, maar hieraan kunnen ook investeringsplannen worden gekoppeld, zoals waar moeten we nieuwe wegen aanleggen, welke verkeersknooppunten zullen in de toekomst moeten worden vergroot, etc.

Deze visies worden op diverse niveaus gemaakt, namelijk op Nationaal niveau (NOVI) op Provinciaal niveau (POVI) en op gemeentelijk niveau de (GOVI). Dit is dus een ingewikkeld proces, en dit allemaal om de invoering van de nieuwe omgevingswet in 2021 mogelijk te maken. Het is de bedoeling dat er straks een samenhangend beleid komt voor uw en mijn leefomgeving. Zodat het duidelijker is wat de mogelijkheden voor iedereen zijn.

Participeer mee, en kom ook naar een meedenksessie!

U kunt voordat de gemeente begint met het opstellen van de GOVI al input leveren over wat u belangrijk vindt in uw omgeving. De gemeente organiseert hiervoor meedenksessies. Laat dus van u horen. Bij het opstellen van de gemeentelijke omgevingsvisie is uw participatie erg belangrijk, het gaat namelijk om uw omgeving.

Om het nog ingewikkelder te maken zijn wij als gemeenteraad ook nog betrokken bij de RES (regionale energiestrategie) en het REP (ruimtelijk economische programma). Dit zijn plannen die gezamenlijk in de regio met 16 gemeenten worden gemaakt. Als PCG vinden we het belangrijk dat onze gemeente vitaal en gezond blijft. Daarom moeten we zorgen voor voldoende woningen, werkgelegenheid, goede bereikbaarheid, ons landschap, energietransitie, etc.

Wilt u meedenken kom eens langs bij de PCG, een andere politieke partij in onze gemeente of kom eens langs bij een vergadering in de gemeenteraad. Uw betrokkenheid wordt zeer gewaardeerd. Van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

[Arie van Vliet

PCG

advertentie
advertentie