SP en GroenLinks zoeken jeugd op

3 februari 2020 om 13:43 Politiek Deel je nieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE – Alle Wijkse politieke partijen hebben in het verleden wel uitgesproken meer met de jeugd te willen samenwerken. GroenLinks en de SP maken werk van die belofte. Daphne van der Mark en Jeroen Brouwer zoeken de komende maanden de jeugd op. ´We benaderen diverse organisaties om een antwoord te kunnen krijgen op de vraag; Wat wilt de jeugd? Daar kunnen we dan wellicht iets aan doen´, melden zij.

Tijdens de verschillende verkiezingen riepen alle partijen bij debatten meer met de jeugd te willen doen. Bij de meeste politici bleef het echter stil. Niet voor de SP. ´Vorig jaar ben ik bijvoorbeeld met de leerlingenraad van het Revius bij de wethouder langs geweest over verkeer. Deze raad had vele ideeën. Sommigen hebben we met de wethouder besproken. Dat soort dingen willen we met GroenLinks verder bekijken´, begint Brouwer.

In Van der Mark trof hij een goede steunpilaar. Als docent kent zij de doelgroep. De hele discussie rond vuurwerk is een voorbeeld. ´Daar gaan we slecht gedrag niet goedpraten, want elke schadepost is er een te veel. Maar als we kijken naar de uiteindelijke gemeentelijke schade, dan blijkt dat communiceren wel degelijk helpt. Juist die communicatie tussen jongeren en de politiek willen we de komende tijd opzetten´, aldus het GroenLinksraadslid.

De komende maanden gaan de twee verschillende plekken af. ´Een grote enquête, wat we als SP vaker doen. Maar nu dus met een ander´, lacht Brouwer, ´Dat moet een overzicht geven en kan als begin dienen voor een structurele dialoog tussen de jeugd en de Wijkse politiek.´ Van der Mark vult hem aan; ´We willen kijken hoe we dat overleg kunnen verbeteren. Via een jeugdraad of ander organisatie? Zo geven we de jeugd de kans om mee te denken en doen, om zelf de toekomst mee te bepalen.´

GroenLinks en de SP benaderen diverse organisaties en gaan langs om de zaak zo breed mogelijk te houden. Het Revius vormt natuurlijk een belangrijke groep. ´Maar leerlingen gaan ook naar Maarsbergen, of andere scholen. We willen die zo veel mogelijk spreken. En op bekende hangplekken is veel informatie te halen. Daar kan misschien Binding iets in betekenen. Of Wijksport op het Sportpark. We nemen de tijd om dat goed te bekijken zodat we een mooi verhaal krijgen´, eindigen twee gezamenlijk. Van der Mark en Brouwer spreken de komende weken de eerste organisaties.

advertentie
advertentie