De Dolfijnen met Wil Kosterman en hun traktatie
De Dolfijnen met Wil Kosterman en hun traktatie Een lid van de SeaLions

Welpen SeaLions vieren feest

31 januari 2020 om 11:48 Overig Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag (25 januari) was wethouder Wil Kosterman te gast bij de Dolfijnen van Scouting SeaLions. Zij was hier om met ons te vieren dat de Welpen van Scouting Nederland dit jaar 100 jaar bestaan. 

De welpen is de leeftijdsgroep binnen scouting tussen de 7 en de 12 jaar. De dolfijnen van Scouting SeaLions vallen onder deze groep. Welpen leren elke opkomst spelenderwijs meer over hun omgeving, meestal aan de hand van een thema. Zo spelen de kinderen strategiespellen, ren- en tikspellen, bordspelletjes, oefenen ze met koken, vuur maken, werken met een zakmes en knopen leggen. In de zomer gaan de kinderen het water op in de kano’s en spelen ze vooral in en om het water. Daarnaast hebben de Dolfijnen van de SeaLions ook een taak met bijvoorbeeld koningsdag en de dodenherdenking in Wijk bij Duurstede. 

Scouting Nederland viert dit hele jaar feest. Er zijn door het hele land door verschillende activiteiten en ze hebben een programma gelanceerd waardoor in de wekelijkse bijeenkomsten ook ruimte is voor de 100-jarige verjaardag van de Welpen. Scouting Nederland heeft een promotiefilmpje gemaakt over het feest, waar de Dolfijnen van Scouting SeaLions een rol in spelen (dit filmpje is terug te vinden via de website 100jaarwelpen.scouting.nl, waar ook meer informatie te vinden is over de Welpen). 

De Dolfijnen trapten samen met de wethouder hun feestjaar af. De kinderen hebben de wethouder met een korte presentatie uitgelegd wat Scouting inhoudt. Bij een verjaardag hoort ook gebak en daarom versierde de wethouder samen met de Dolfijnen de door de kinderen zelf gebakken cupcakes. Uiteraard hebben de kinderen en de wethouder na een groepsfoto ook echt genoten van deze traktatie.

advertentie
advertentie