Doortje en Bart op Rottumerplaat
Doortje en Bart op Rottumerplaat Ebbinge en Dallmeijer

Barwolt Ebbinge signeert zijn boek 'Rottumerplaat'

1 februari 2020 om 10:08 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 8 februari zijn bioloog Barwolt Ebbinge samen met zijn vrouw Doortje Dallmeijer te gast bij Boekhandel Pettinga. Samen verbleven zij enkele maanden op Rottumerplaat, een voor mensen niet toegankelijk waddeneiland. Ebbinge werd aangesteld door Staatsbosbeheer als vogelwachter in het natuurreservaat met zijn vele broedvogels, doortrekkers en wintergasten en kreeg de opdracht mee een en ander nauwgezet te registreren.

In het boek Rottumerplaat doet Ebbinge op een levendige manier verslag van zijn waarnemingen. Niet alleen van de talloze vogels en andere dieren en gewassen, maar ook van de wisseling der seizoenen, van winter naar lente, die het landschap langzaam maar zeker doet veranderen. Het boek bevat veel fraaie natuurfoto's van de hand van zijn vrouw, zodat ook wij als lezer een goede inkijk krijgen van een gebied dat voor iedereen verboden terrein is.

Rottumerplaat is voor velen van ons bekend vanwege het feit dat Godfried Bomans en Jan Wolkers er elk een week verbleven in de jaren zeventig. Voor beiden een indrukwekkende ervaring die ze echter totaal verschillend beleefden. In je eentje kan een week lang duren, maar toch duurt een week maar een week. Niet te vergelijken dus met het maandenlange verblijf van Barwolt en Doortje!

Barwolt en Doortje wonen in Wijk bij Duurstede en mede daarom is de plaatselijke boekhandel enorm blij hen als gasten te ontvangen! Uiteraard is er volop gelegenheid om met hen in gesprek te gaan en de vele foto's te bewonderen die op het verboden eiland gemaakt zijn. Voor de liefhebbers is het boek natuurlijk ook te koop.                                                                                                Zij zijn aanwezig van 15.00 tot 16.00 uur. Toegang vrij.

advertentie
advertentie