Hans Pouw SP
Hans Pouw SP SP Wijk bij Duurstede

Raad staat stil bij overlijden Hans Pouw

29 januari 2020 om 11:05 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De zondag overleden SP 'er Hans Pouw is tijdens de raadsvergadering geëerd met een minuut stilte. Raadslid Frans van der Tol sprak namens de SP afdeling Wijk bij Duurstede hieraan voorafgaand de volgende woorden uit:

,,Gisteren ontvingen wij het bericht dat Hans Pouw na een kortstondig maar heftig ziekbed zondag is overleden. Hans was een van de medeoprichters van de afdeling, jarenlang voorzitter en ruim 7 jaar raadslid in Wijk. Vooral was hij een van onze belangrijke gezichten op straat, bij bijeenkomsten en activiteiten.

Hoewel hij soms wat bokkig kon overkomen, denken we aan hem terug als een gedreven persoonlijkheid met het hart op de goede plaats die het gedachtegoed van de SP - menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit - met overtuiging uitdroeg. Mede door hem heeft onze partij een belangrijke plaats in de Wijkse samenleving verworven.

We hadden hem nog lange tijd gegund, met zijn partner, zijn familie, zijn dieren en zijn Wijk. Het mag helaas niet zo zijn. Onze gedachten zijn bij zijn nabestaanden vooral zijn partner. Wij gedenken hem als een gedreven socialist in denken en doen, een goed mens, en een echte Wijkenaar.

Niet lullen maar poetsen."

advertentie
advertentie