Vrijwilligerswerk in Cothen

22 januari 2020 om 12:32 Maatschappelijk

COTHEN Op dit moment worden er op meerdere locaties binnen Cothen vrijwilligers gezocht.

Binnen het WoZoCo (Cob Balkplein 24) Elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur – 16.30 uur is er klaverjassen. Er is plek voor een gastvrouw/heer die het leuk vindt om de koffie/thee in te schenken. En later op de middag ook de andere consumpties. Uiteraard kunt u ook gezellig mee kaarten. De mogelijkheid wordt geboden om afwisselend als deelnemer en vrijwilliger mee te doen.

Ook zijn op deze middag andere kaarters welkom en ook nog meer klaverjas spelers. Er wordt Rotterdams klaverjassen gespeeld, maar komen er mensen die van het kaartspel jokeren houden, zijn zij ook welkom.

Hiervoor is het dan wel nodig dat er voldoende mensen zijn om het jokeren te spelen. U kunt ook als groepje aanschuiven op de locatie. Heeft u nog andere ideeën om bij deze groep aan te schuiven met een groepje mensen, laat u dit dan vooral ook weten! U kunt hiervoor een e-mail verzenden naar info@wijkhelpt.nl of bellen met 0343-473075 en vragen naar de medewerker seniorenwerk.

Binnen Tafeltje Dekje (rondrijden met de auto) en meehelpen bij de Maaltijd Service 

De deelnemers van Tafeltje dekje komen uit Cothen en Wijk bij Duurstede. Het betreft personen die of langdurig of even niet meer zelf voor de warme maaltijd kunnen zorgen.

De maaltijd vrijwilligers uit Cothen komen zelf de maaltijden ophalen bij de keuken (in Cothen) en brengen deze bij de mensen thuis. Hiervoor bent u in het bezig van een eigen auto en heeft u een geldig rijbewijs. In overleg met u wordt afgesproken wanneer dit bij u past. Er zijn binnen dit vrijwilligerswerk steeds meer ouderparen die dit samen doen. Erg gezellig en u weet van te voren ongeveer hoelang u bezig bent. Maar uiteraard kunt u dit ook alleen doen. U komt dan bij de mensen thuis en u bent ingeroosterd met meerdere vrijwilligers, zodat er ook contacten zijn als het een keer tegen zit in uw agenda. Het rondbrengen gebeurd tussen 11.30 en 12.30 uur. Binnen Cothen is een vaste coördinator, die de afspraken persoonlijk met u maakt.

Binnen de Maaltijd Service gaat dan om het klaarzetten van de eetbakjes, het aangeven van de bakjes aan de kok om het eten hierin uit te scheppen, en de eetbakjes in te sealen.  Ondersteunend vrijwilligerswerk, waarbij er altijd iemand aanwezig is die verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen in de keuken.

Bent u in het bezit van een rijbewijs, dan is het fijn als u ook de eetbakjes brengt naar een centrale plek in Wijk bij Duursteden met deelnemerslijsten. Hiervoor is een auto beschikbaar, waarin de bakjes kunnen worden vervoerd. Binnen Cothen komen de vrijwilligers zelfstandig de maaltijd halen bij jou in de keuken. Dit vrijwilligerswerk is momenteel op een vaste dag in de week. Op dit moment is de donderdag beschikbaar, het werk is van 11.00 – 12.00 uur. Maar lukt het u op een andere vaste dag, dan kijkt men of dit te realiseren is.

Bent u geïnteresseerd, neemt u dan contact op met Stichting Binding voor een informatieve afspraak hierover.

U kunt bellen naar 0343-473075, het telefoonnummer van Stichting Binding of een e-mail sturen naar info@wijkhelpt.nl.

advertentie
advertentie