Alzheimer Café woensdag 5 februari

21 januari 2020 om 10:27 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op de eerste avond van het Alzheimercafé in dit nieuwe jaar komt juriste Mia Schrik antwoord geven op verschillende vragen die aan de orde komen, als je zelf met dementie niet meer de regie kunt hebben.

Mia Schrik: ,,Als de diagnose dementie ie gesteld, komt er veel af op getroffene en naasten. Niet alleen vragen over de acute situatie, maar ook over de toekomst. Want als je straks jouw zaken niet meer kunt regelen, niet meer zelf de regie over je leven kunt hebben, wie doet dat dan voor jou ? Belangrijk is deze vraag niet vooruit te schuiven, maar in overleg met je mantelzorgers jouw wensen tijdig kenbaar te maken, zodat deze weten wat er van hen verwacht wordt. Om te voorkomen dat er zaken misgaan of dat er b.v. financieel misbruik van je dementie wordt gemaakt, dient juridische bescherming geregeld te worden. "

Zo komen deze avond vertegenwoordiging in het kader van de Wet Geneeskundige BehandelingsOvereenkomst (WGBO), mentorschap, onder bewindstelling, curatorschap, levenstestament en volmacht, aan bod waarmee op het gebied van zorg, welzijn en financiën zaken voor iemand met dementie goed geregeld kunnen worden.

E&E gasthuis zaal 1, Gansfortstraat 4, 3961 CR Wijk bij Duurstede. Inloop 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. Einde 21.30 uur. 

Meer informatie bij coördinator Marianne Jansen: Ontmoetingscentrum E&E 0343 – 459480,  mjansen1@quarijn.nl

advertentie
advertentie